Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Milyen anyagok okozzák az...

Milyen anyagok okozzák az étel szagát mikor főzzük?

Figyelt kérdés
2023. nov. 4. 12:45
 1/5 A nagy Levin ***** válasza:
64%
Jó esetben egy ételnek nem szaga, hanem illata van, amit elsősorban a fűszerekben, zöldségekben, egyéb összetevőkben lévő illóolajok, a hőkezelés során lebomló, átalakuló fehérjék,szénhidrátok, zsiradékok illata, esetleg az egyéb adalékanyagokból felszabaduló illatanyagok okozzák.
2023. nov. 4. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
96%
Jobbára illékony szerves molekulák, melyekből nagyon sokféle létezik - ahogy az előző már megírta.
2023. nov. 4. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Asszem, az észtereket illik még kiemelni, amik akár kis mennyiségben is jellegzetes aromát tudnak adni.
2023. nov. 4. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
25%
nincs olyan, hogy illat #1. az csak egy eufemizmus. illatoló szerved van a szemed és a szád közt, vagy szaglószerv az esetleg?
nov. 10. 17:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 Senior Séf ***** válasza:
Vannak az ún. kénes zöldségek, mint pl a káposztafélék, vannak fűszerek, illóanyagok.
nov. 12. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!