Miért ajánlott Ady Endre költészete?
Ady nem volt hülye! Szerintem ilyen kijelentést am is max akkor tehetsz, ha kiadtál vagy 13 verseskötetet! Mind1!
Ady jelentősége: jóval megelőzte korát, mivel Párizsban látta milyen egy fejlettebb ország, milyen ott az élet. Magyarországot is azért bírálta, mert jobbá akarta tenni, nem azért, mert hazafiatlan volt.
Fontos még hogy az, hogy az szimbolizmust mesterfokon művelte, azt hiszem ebben ő volt a legjelentősebb magyar költő.
Plusz, a Nyugat kiemelkedő tagja, emiatt már jelentős személyiség, hiszen itt publikáltak akkor a korszak nagy koponyái. Azok, akik átlátták az akkori társadalmi-politikai helyzetet, és megpróbálták hazánkat visszakapcsolni a Nyugat-Európai vérkeringésbe.
Szerintem a versei nagyon jók, és én Ady személyiségét is szeretem. Ő tipikusan az a karakter, akit vagy gyűlölnek,vagy szeretnek, átmenet nagyon nincs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!