Ázsiában hol zajlottak az első világháború csatái?
Figyelt kérdés
Ugyebár valszeg minden országban, mert egy egy VILÁG háború volt, de én arra lennél kíváncsi, hogy Japánban és Kínában pontosan hol? A fővérosokat [Tokyo, Peking] elfogalaták és utána az ország egész területén mentek a vagadlkozások, rabszolgvá tétel, nő megerőszakolás, falvak kifosztása és úgy az egész háború?2012. jún. 8. 20:00
2/3 anonim válasza:
Akkor segítek eligazodni wikipédián: bal oldalt lehet váltani nyelvet. Ebből a cikkből pont van magyar is zsenikém: [link]
Egyébként szívesen hogy az én időmet áldozom hogy utánanézzek egy olyan dolognak, amit google-ba beírva több ezer találatot ad ki magyarul.
Másrészt bocsáss meg hogy feltételeztem hogy tudsz idegen nyelvet beszélni. A húgom aki általánosba jár és 4-es angolja van el tud olvasni egy wiki-s cikket -.-
3/3 anonim válasza:
Gondolom már nem aktuális, de azért leírom, hogy az I. világháború a Távol-Keleten kb. annyiból állt, hogy a japánok elfoglalták a németek csendes-óceáni gyarmatait és azt az egy szem német kézben lévő kínai kikötőt. De Ázsiához tartozik a Közel-kelet is, ott viszont komolyabb harcok folytak a brit gyarmati hadsereg és szövetségesei (ausztrálok, új-zélandiak, dél-afrikaiak, franciák) és az Oszmán Birodalom seregei közt Palesztinában és Mezopotámiában. Plusz ott volt ugye Lawrence arab felkelése az oszmánok ellen Hidzsázban, meg az orosz-oszmán összecsapások a Kaukázusban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!