Az etruszkoknál tényleg "zilah" és "kündü" volt a két fejedelem elnevezése?
Mint a magyaroknál a gyula és a kende.
Az interneten sok helyen ezt találtam,de nem tudom hogy hiteles -e.
Köszi. Szerintetek kapcsolatba léphettek egyébként a magyarok és etruszkok? Mert pl. a rovásírás és az ő írásuk is eléggé hasonló,persze más jel más betűt jelent náluk,de találtam 3 betűt,ami ugyan az. És elvileg néhány szó is ugyanaz a két nyelvben.
A baj ezekkel a dolgokkal,hogy nem tudja a laikus ember,hogy van e alapja,vagy nincs,a neten pedig bárki írhat bármit...
Hasonlítsd össze a göröggel is:
Jól mondod, a laikus nem tudhatja, ezért érdemes mindent amit olvasol kétkedéssel fogadni. A tudományosan elfogadott elméleteket meg lehet különböztetni olyan áltudományos dolgoktól, mint az etruszk-magyar rokonság, hogy utánanézel. Egy tudományos munka mindig hivatkozik, elismert kutatókra, visszakereshető kutatási anyagokra, míg a többiek csak leírnak valamit.
Egyébként, nem. Szinte kizárt, hogy a magyarok ősei és az etruszkok találkoztak volna, tekintve, hogy az Ural és a Volga közti térség meglehetősen messze volt Észak-Itáliától. A magyar rovásírás meg egy olyan dolog, aminek a történetéről nem sokat tudunk. Az eredete is kétséges, a középkor előttről pl. semmi nyoma nincs a használatának. Mindenesetre az, hogy pár jel hasonlít még nem bizonyíték semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!