Magyarországon hol találhatók artézi kutak? Milyen az az artézi víz, egészséges?
Figyelt kérdés
2010. aug. 5. 09:55
1/15 anonim válasza:
Ez tulajdonképpen egy fúrott kút. Elvileg bárhol lehet csinálni, gyerekkoromban nekünk is volt egy az udvaron, jó hideg volt a vize a legnagyobb hőségben is. De elképzelhető, hogy engedélyeztetni kell, a vizét pedig bevizsgáltatni, bár nem biztos.
2/15 anonim válasza:
Az összes vidéki településen található artézi kút. Az én tanyám Vámosmikola mellett található, vízért a faluba járunk. Nagyon friss, sokkal "finomabb", mint a budapesti csapvíz.
3/15 A kérdező kommentje:
Akkor ez egy sima fúrt kút? Mert akkor nekünk is van. Vagy nem minden kút artézi?
2010. aug. 5. 10:15
4/15 anonim válasza:
Csak azt nevezik artézi kútnak,amit elég mélyre fúrnak le. Ennek egészséges a vize. Nem minden fúrott kút ilyen.
5/15 anonim válasza:
Az artézi víz többszáz m mélységből jön fel saját nyomástól persze hogy tisztább mint a talajvíz.
6/15 anonim válasza:
Az ártézi víz két vízzáró réteg közötti nyomás alatt álló víz[ez kb 200]. Mi így tanultuk. Szóval ha mélyebbre mész, rétegvíz majd mély rétegvíz. Ha nem mész olyan mélyre akkor sekély rétegvíz majd rétegvíz.
Remélem érthető ahogy leirtam.
további szép napot!
7/15 anonim válasza:
A mi városunknak van artézi kútja :D
8/15 anonim válasza:
Szerintem az artézi kút az, amelyik az összes kisebb településen megtalálható. Nyomós kút, általában kékre van festve, bárki használhatja, és nem kell a vízért fizetni. Aztán van ásott, és fúrt kút. Ezek már saját tulajdonú kutak.
9/15 anonim válasza:
Tévedsz.Nem a kékre festett kút az artézi.Szerintem nincs olyan húdesok az országban.Én mindig azt iszom, finomabb az szerintem.
10/15 anonim válasza:
13:26
"Én mindig azt iszom"
Melyiket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!