Az alábbi felsorolásból melyek a kémiailag tiszta anyagok? Oxigén; kén; durranógáz; víz; levegő; nátrium-klorid; limonádé; szén-dioxid; málnaszörp; vasérc; jód; ammónia; tengervíz
8 osztály éveleje?
épp ma vettük mi is:D
előző vok: a jég és a szárazjég az vegyület vagy elem?
szerintem vegyület. de nem vok benne biztos ..énis felejtettem.
am asse tudom mi az a szárazjég:D
mindkettő vegyület.
a jég az a víz egyik halmazállapoti formája, a szárazjég pedig a szilárd szén- dioxid.
Nagyon egyszerű gyerekek:
Ami benne van a Periódusos rendszerben az ELEM, ami a pedig többfajta elemből épül fel, az VEGYÜLET. Mert több elem VEGYÜL, érted? :)
azért ez nem ennyire egyszerű.
a keverék, az oldat és az elegy is állhat több elemből, mégsem vegyület...
Kiderült, hogy a vegyület is kémiailag tiszta, mert tudjuk, hogy mi van benne, azaz tudjuk a képletét.
De azért köszi!
Ja és még egy valami van amit nem értek:
Milyen kisebb részecskékből épülnek fel a kémiai részecskék? Sorold fel a nevüket és a jelüket is!
Itt most a protonra, neutronra, elektronra gondol vagy az atomokra, ionokra, molekulákra?
Mert a p+, n° és az e- ezek a jelek de az atomnak ionnak és molekulán is van jele?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!