Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan kell elképzelni, ahogy...

Hogyan kell elképzelni, ahogy degenerálódnak a víz molekulák a mikróba? És ez miér tákkeltő?

Figyelt kérdés

[link] Svájcban már betíltották a mikrokat, eszerint valóban degenerálódik a molekula benne és az tovább degenerálja a testetünket, amitől rákunk lesz? Jól értem ?


Valaki elmagyarázná nekem tudományosan kérem.Nem értem mi az a degenerálódás :/


Itt pl leírja számos mikro tünetet : [link]


ezek is igazak?


2013. nov. 17. 17:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Baromság!
2013. nov. 17. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

A life.hu egy "nőknek szánt" - és most itt kérek elnézést azoktól a lányoktól/nőktől/hölgyektől/asszonyoktól, akiket a média gerinctelen férgei (mert finomabb kifejezés NEM illik rájuk!) ilyen buta cikkekkel bombáz - pletykamagazin; a naturahirek.hu egy áltudományos, összeesküvéselméletes, magát "egészségmagazinnak" álcázó rettenet. Tehát már eleve fenntartásokkal kell kezelni a cikkeket.


Pár szemelvény - life.hu:

"A mikróban bekapcsolás után a mikrohullámok rezegtetni és forgatni kezdik az ételben lévő sejteket"

SEJTEKET???? Molekulákat drágaságaim!


"Az igazi baj az, hogy a vízmolekulák szerkezete is megváltozik, élettani szempontból károssá válik."

A vízmolekulák szerkezete aligha. Nem nukleáris fúziós reaktor ez!


"Ezt tekinthetjük ugyan rémhírnek"

Mert az is. Régebben a rémhírterjesztőknek kötél járt.


"ékesebben beszél az a tény, hogy Svájcban, Franciaországban és más országokban is egy ideje tilos mikrohullámú sütőket reklámozni"

Ez dettó hülyeség.


"svájci kutatók 8 önkéntesen tesztelték a mikróban melegített ételek hatásait"

Kis egyedszám, kettős vaktesztről nem írnak, szóval komolytalan.


"2006-os magánkísérlet azonban nagyon is említésre méltó: egy angol hölgy két, azonos állapotban levő növénykéjét kétféle vízzel öntözte: az egyiket mikróban melegített, majd lehűtött, a másikat pedig tűzhelyen melegített és lehűtött vízzel"

Ez is komolytalan. Két növénnyel végzett, kettős vakteszt nélküli, publikálatlan mendemonda.


"és a speciális ajtó pont azt a cél szolgálja, hogy ez az egyébként káros sugárzás ne jusson ki a sütőből"

1. A "speciális ajtó" egy fémrács. Semmi specialitás nincs benne.

2. A "káros sugárzás" meg nem ioniozáló, radioaktív, így nem igazán káros - maximum veszélyes.

Veszélyessége csak a teljesítménysűrűségében rejlik - de ezt a mikro fémháza - Faraday-kalitkaként - "kordában tartja".

2013. nov. 17. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 gebasz1 ***** válasza:

A főzés és sütés is változtat a molekula szerkezeten.És nem csak a vizet rezegteti pl tegyél bele egy "nem mikrózható"

régi porcelán tányért függően az összetételétől/különböző fémek is vannak benne kis mennyiségben/melegszik.A sugárzás erejét /persze csukot ajtónál/a fali vezetékek detektálására használt kis kereső eszközzel jól lehet mérni.

Azt meg ugye nem írja mivé degenerálódik ha csak nem nehézvízé akkor nem hiszem hogy veszélyes.

2013. nov. 17. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:

"pl tegyél bele egy "nem mikrózható" régi porcelán tányért függően az összetételétől/különböző fémek is vannak benne kis mennyiségben/melegszik."

Igen ám, csak ez a melegedés nem azonos a molekulák felbomlásával.


"A sugárzás erejét /persze csukot ajtónál/a fali vezetékek detektálására használt kis kereső eszközzel jól lehet mérni. "

És ennek a mértéke nagyon alacsony - még egy wifi-s router (ami ugyancsak a mikro által használt frekvencián működik!) teljesítményét sem éri el. Ráadásul nem is ionozáló/radioaktív sugárzás.

De mivel sugárzás, az egyszeri embert - pláne egy női pletykamagazinon keresztül - könnyen lehet vele ijesztegetni.


"Azt meg ugye nem írja mivé degenerálódik ha csak nem nehézvízé akkor nem hiszem hogy veszélyes."

A vízmolekulák közti hidrogénkötés tényleg felbomolhat - mint minden főzéskor - de ezek a kötések újra létrejönnek. A kovalens kötések felbomlása meg vízbontást eredményezne - ahhoz meg egy mikrosütő kevéske.

2013. nov. 17. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:

2-esnek van tökéletesen igaza. A mikrohullámú sütő semmiféle molekuláris "degenerációt" nem okoz - bármit is jelentsen ez - , pláne nem egy tök egyszerű vízmolekulában.

Eszembe jutott egy régi kedves munkatársam, aki meg volt győződve arról, hogy igazi jó teát csak úgy lehet főzni, ha a hideg vizes csapból engedjük tele a teafőzőt, nem pedig - az egyébként sokkal gyorsabban felforró - meleg vízből. Persze ha meggondolom, hogy minden, amiért megküzdünk, amihez nehezen jutunk hozzá, vagy mit a példabeli esetben lassabban érjük el értékesebb, akkor érezhette ő is úgy, hogy a lassabban elkészült tea finomabb.

Zsidó-keresztény hagyományban gyökerező "ösztöneink" pedig azt sugalmazzák, hogy ami könnyű, egyszerű, kényelmes, az bűnös is egy kicsit, innentől könnyű elhinnünk, hogy káros az egészségre, miáltal szivesebben elolvassuk, elhisszük az efféle hülye cikkeket a vízmolekulákat károsító mikrohullámú sütőkről.

2013. nov. 17. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:

Itt lehet olvasni a kérdező által linkelt cikkekben közölt mítoszok eredetéről:

[link]

2013. nov. 17. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

A vízmolekulák nem tudnak "degenerálódni" a mikróban, sem máshol. Két vízmolekula mindig tökéletesen egyforma marad a teljes univerzumban, akármit is csináljanak vele. Ha megváltozik, az már nem vízmolekula, hanem egy másik molekula, de ilyen szempontból a mikró semmivel sem tesz többet, mint akármilyen melegítési eljárás.


Ha a vizet gázon melegíted, a molekulái ugyanúgy forgolódnak és lökdösik egymást, mint a mikróban, ettől lesz melegebb.

2013. nov. 17. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

Még egy szög a mikrohullámú sütők károsságáról szóló mítoszok koporsójába:

[link]

2013. nov. 17. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

Már csak az a kérdésem lenne, hogy akkor azok a tudományos kutatások amik megállapították, hogy káros & rákkeltő a mikro, azok gyakorlatilag mit állapítottak meg?


Mert pl én el tudom képzelni, hogy találtak káros hatást, de mivel a tudomány sem ismer jelenleg mindent, így ők sem tudták beazonosítani a rákkeltés okát és úgy tudták a legjobban körülírni, hogy ezt mondták, hogy degenerálódik a molekula.


Ehhez mit szoltok?

2013. nov. 17. 23:17
 10/12 anonim ***** válasza:

"Már csak az a kérdésem lenne, hogy akkor azok a tudományos kutatások amik megállapították, hogy káros & rákkeltő a mikro, azok gyakorlatilag mit állapítottak meg?"

A fő "kísérlet", amire az összeesküvéselméletes oldalak/női pletykamagazinok hivatkoznak, Hans Hertel svájci illetőségű agrármérnök és Bernard H. Blanc nevéhez kötődik, akik pár önkéntessel karöltve bevonultak egy hotelbe és ott elkezdtek kísérletezgetni: hőkezelés nélküli, hagyományos és mikrohullámú sütőkkel kezelt tejet és ételeket ettek és e közben megvizsgálták a vér összetételét, és azt vették észre, hogy a kísérletek során változtak a vérben található anyagok - leginkább a HDL és LDL koleszterin aránya.


Ebből azt a messzemenő következtetést vonták le, hogy ez változás bizonyíték arra, hogy a mikrohullámú sugárzás közvetve rákot okozhat. Viszont nem végeztek kontroll-kisérleteket, nem végeztek kettős vakteszteket, kis számú emberen végezték el a kísérleteket, stb... - így nem zárható ki a mérési hiba, az egész kísérlet komolytalanná válik.


Az egész esetet belengi egyfajta misztikum - nem publikálták semmilyen komoly szaklapban csak pár áltudományos/ezoterikus kiadványban, a kísérletet nem reprodukálták, Blanc elhatárolta magát az egésztől, Hertel valamilyen antiszemita nézeteket valló felekezet tagja, stb...

Szóval rendesen bűzlik az egész.


Ráadásul Hertelt beperelte a svájci háztartási elektromos berendezéseket gyártók és forgalmazók szövetsége hitelrontásért - nem csoda, hisz Hertel állításai pontatlanok, megalapozatlanok voltak.


[link]

[link]

2013. nov. 18. 00:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!