Hogy ne érezzem magam kicsinek a csillagászati műsorok nézése közben?
érezd magad kicsinek! az vagy.
Vagy egyél minyont.
Amikor én sütit eszek akkor mindig olyan nagynak érzem magamat a sütihez képest.
Öregedj meg. Végezz el egy természettudományos egyetemi szakot. Az akkora pofont ad, hogy beletörődsz a porszemségünkbe.
Minél többet tudsz, minél többet látsz a matematika,klasszikis fizika, kvamtumfizika szemüvegén keresztül, annál inkább bele fogsz törődni és elfogadod a dolgokat. Laikusként én pont így néztem annak idején ezeket a műsorokat.
Hozzáértőként pedig rájöttem mennyire eszméletlenül apró a tudásunk, és egy rettentő komplexitású óriási erőket megmozgató természet részei vagyunk. Így már kevésbé fáj, hogy nem tudhatom meg jelenleg mi volt az ősrobbanás előtt, vagy mi van az ismert univerzumon túl.
A jelen megoldandó kérdései is olyan méretűvé váltak, hogy egy élet is kevés az emberiség egyetlen apró lépésére tudósként.
Élő lény vagy! Ráadásul tudsz írni, olvasni, gondolkodni.
Jelenlegi ismereteink szerint "ilyen" mint Te kb. 6 milliárd van az egész Világegyetemben.
A kaktuszok is élő lények, de nem tudnak írni. Mégis egyedülálló tulajdonságaik vannak. Baaaromi különlegesnek számítanak az egész Univerzumban, egyenlőre mindenképp. Ki tudja talán így is van.
Érted...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!