Acapulco-i nyaralás, biztonságos?
Acapulco-ba szeretnénk nyaralni a barátnőmmel, de elég sok rosszat lehet hallani a mexikói közbiztonságról.
Az utazási irodák, természetesen azt mondják, hogy ez Mexikó egy jól elkülönített része, itt nagyon rendben van a közbiztonság, az üdülők miatt nagyon nagy figyelmet fordítanak rá.
Pár éve, pont az egyiptomi forradalom idején voltunk Sharm El Sejk-en, amire szintén ezt mondták és ott igaz is volt. Az viszont már az én megjegyzésem, hogy ott két nagyon jól látható fél állt szemben egymással, míg itt ezek a drogkartellek eléggé láthatatlanok.
A kérdésem tehát az, hogy aki volt mostanában Acapulco-ban biztonságosnak tartja-e ill. milyen tapasztalatai voltak az ott töltött idő alatt? :)
Minden esélyeken múlik.Mint a szerencsejáték.
Én anno 2013-ban jártam ott. Fiatal sihederként hátizsákos turistakënt egy nap hazafele menet betévedtem úgymond egy 'hirhedtebb'negyedbe.
Megdermedt arcok uldogeltek kint, mindenki bámult.Mint falun. Olyan pofákat lãttam,hogy itthon a Blahára visszatérve nyusziknak tûnnek...
Annyi maradt meg! hogy egy motorról két tizenéves sötétbôrû egy pisztoltt mutatott a pólója alól
A legdurvább, hogy nem is fogta rám.
Megdermett bennem a vér, kopni nyelni nem tudtam. Valamit motyogtak spanyolul, de en nem ertettem. A telefonomat, ami kb akkor 80000-et ért kiszedtem a zsebembol és odaadtam. Visszapattant a motorra, es eltunt. KB egg percig álltam szinte magamon kivul. Soha senkinek nem kivanom ezt az erzest.
Utána a lakást nem hagytam el egy ideig.
Hihetetlen, hogg az emberi agy mikre képes stresszhelyzetben.
Ezeken kívül, egy csodálatos város, a tengerpart méginkább.
Tanulj mások hibãjából
Soha ne menjetek be 'azokba'a negyedekbe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!