Szoktál spórolni étkezésen nyaralásnál?
Érdekes kérdés, mi az, hogy spórolni?
Ha nincs 40-50 euróm naponta egy étteremre, akkor nem megyek étterembe naponta. De ebből nem következik, hogy spórolok a hasamon, azaz kevesebb vagy gyengébb minőségű kaját eszem. Mindössze az következik, hogy más kódon étkezem, de nem kevesebbet, gyengébbet.
Nem szoktam spórolni.
Itthon elég ritkán járok étterembe, ha nyaralok, akkor legalább ebben is jól érezzem magam, hogy finomakat eszek. ( jó , itthon is azt eszek, csak itt én főzök )
Persze nem a legdrágább éttermeket választom, de nem is azt nézem mi a legolcsóbb étel.
Hát szerintem erre az én válaszom az, hogy igen, de nem feltétlen úgy ahogy gondolod.
Nekem a nyaralás a városnézés, új helyek/kultúrák/ízek megismerése, szóval pl ha mondjuk Egyiptomban vagyok, akkor nem fogok szendvicseket enni, ahelyett, hogy kipróbálnám az Egyiptomi kajákat, DE!!! én aztán nem vagyok hajlandó naponta háromszor étteremben enni. Helyi kajáldákban pl nagyon szeretik enni, éttermek helyett. Olcsóbb is, (szerintem) jobbak az ízek és a helyi kajákat általában ténylegesen úgy csinálják meg ahogy csinálják amúgy is, nem pedig mint az éttermek amik gyakran megpróbálják random hülyeségekkel vonzóbbá tenni az ételt vagy kicserélni benne alapanyagokat. Pl itthon is csinálják ezt a gulyáslevessel.
Vagy pl amerikában spóroltam nagyon sokat kajával. Én nem szeretem az amerikai konyhát, abban sem vagyok biztos, hogy létezik-e ilyen egyáltalán, ezért pl jópárszor AirBnB-ben főztem magamra (itt nem gulyáslevesre vagy pacalpörköltre kell gondolni, de pl zöldséget píritottam egy serpenyőben husival vagy tojást rántottam magamnak reggelire.)
Szóval jha, lényegében spórolok a kajával, de ezt nem feltétlen spórolás szempontjából.
Norvégiában és Izlandon is voltam étteremben (ezek voltak a legdrágább helyek ahol jártam), de nem minden este. Reggelit mindig a szálláson csinálok magamnak, de itt néha a vacsorát is ott dobtam össze vagy valami olcsóbb kaján (pl. kebab) voltam el rendes vacsora helyett. Izlandon alapból camper autót béreltünk és az idő nagy részét a semmi közepén töltöttük, magunknak főztük/grilleztük a kaját, 3 naponta bevásároltunk. Étterembe 2x jutottunk el, ami arra pont elég volt, hogy a legtipikusabb helyi kajákal megkóstoljuk.
Olcsóbb helyen (pl. mediterrán vidékeken) minden este valamilyen helyi kajáldában, kis étteremben eszek. A turistás helyeket kerülni szoktam.
Nem szoktunk.
Nincs se hobbink, sem a heti 1 mozin kívül más "szórakozásunk", így a nyaralásoknak megadjuk a módját. Jó, nem luxus éttermekben eszünk, de sosem főzünk magunkra, mindig éttermezünk. Kettőnkre 40-50 dollárt/eurót szoktunk fizetni egy étkezéskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!