Mindenben kereső:

Utazás - Európa témában kereső:

Kategória: Utazás > Európa

A kérdés

Meg tudom magamat értetni németül Hollandiában?

A kérdés kiírásának időpontja: 2009-03-05 10:19

A válaszok
Igen, de talán angolul könnyebb.
Nekem sok kollégám van hollandiába és belgiumban, sokszor intézem a szállást és egyéb dolgokat nekik, és angolul és németül is nagyon jól beszélek. De valamelyik nyelven csak beszélnek, amúgy a kollégáim németül beszélnek, és ök boldogulnak vele.

Hasznos volt számodra ez a válasz?

Ez a válasz 76%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 2009-03-05 10:27
Életemben egyszer jártam Hollandiában, találkoztam olyan emberrel (holland, nem bevándorló), aki se angolul, se németül nem beszélt.
De biztos meg tudod.

Ez a válasz 76%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 2009-03-05 10:29
Csak ha részegen megpróbálsz angolul beszélni ;) Mondjuk az fordítva van: "Hogyan alakult ki a holland nyelv? - Részeg angol tengerészek németül próbáltak beszélni...". Szóval szerintem nem nagyon.

Ez a válasz 100%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 2009-03-05 13:38
kezdjük ott, hogy a német nyelv nagyon hasonlít a hollandra. tehát ha tudsz németül, akkor biztosan nem veszel el. és a hollandok valamilyen idegennyelven biztosan beszélnek, főleg angolul a nagytöbbség beszél.

Ez a válasz 100%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 2009-03-07 09:30
Nos, tulajdonkeppen nem igazan. Ugyan hasonlit a holland es a nemet egymasra, de csak alapjaiban. Akik itt azt irogatjak, hogy ugyanaz stb. nagyon tevednek, vagy a holland nyelvtudasuk csekely. Bizonyos nyelvtani formak teljesen masok a hollandban, mint a nemetben. A szavak irasmodja is nagyban elter, a kiejtesrol nem beszelve. Konyhanyelv-szinten viszont mindenkeppen elboldogulsz a nemettel (miutan, mint emlitettem alapjaiban hasonlo), de munka szinten biztos, hogy nem. Angolul viszont majdnem mindenki beszel (kiveve az egesz idos korosztalyt).

A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 2009-06-19 12:07
Igen. Nagypapám kamionos és gyakran jár Hollandiába. Mindig németül beszél.

A válasz írója 93%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 2009-06-22 11:27
Az elozo hozzaszolohoz: valoban, a nemet hasznalhato a szallitmanyozasban, de ez nem azt jelenti, hogy mashol is :-) hahaha. A kaminosok nagy resze manapsag kelet-kozep-europai (magyar, lengyel, szlovak), bar egyre elterjedtebb a bolgar soforok alkalmazasa. Ezek a naciok mersekelten beszelnek angolul (mondhatnam, hogy semennyire sem), talan meg a nemettel elvannak (bar a baolgarok meg azzal sem), igy aztan a furarozok/speditorok nyitottak a nemetul valo kommunikaciora. Mashogy ugyebar nem is ertetnek meg abszolut magukat...

A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: 2009-07-02 16:27
Szeretnél értesülni róla, ha erre a kérdésre új válasz érkezik?
(Ha igen, jelöld be a négyzetet a szöveg előtt, és e-mail címedre levelet küldünk róla! Naponta egy levélben kapod az összes bejelölt kérdést, amire válasz érkezett.
Figyelem! Ha a Hírleveled oldalon kikapcsoltad egyben az összes kérdésfigyelődet,
ez a beállítás hatástalan lesz!)

Ha úgy gondolod, hogy erre a kérdésre a válasz még nem teljes vagy hibás, írhatsz új választ, vagy a meglévőt kiegészítheted!
Válasz küldése!

FIGYELEM!
Minden 10. regisztráló azonnali nyereményt kap!
Nyerj 100 cm-es LCD tévét! Nyerj mp4 lejátszót! Nyerj vásárlási utalványokat! Csupán egy igazán rövid kérdőívet kell kitöltened, és nyerhetsz!

Kattints az alábbi képre, és vegyél részt az AEGON Magyarország megújult nyereményjátékában kockázatok nélkül!

Szerelmes versek, idézetek, képeslapok, sms-ek

Minden jog fenntartva © 2010, www.gyakorikerdesek.hu | Médiaajánlat | Sitemap | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu