Igen, de talán angolul könnyebb.
Nekem sok kollégám van hollandiába és belgiumban, sokszor intézem a szállást és egyéb dolgokat nekik, és angolul és németül is nagyon jól beszélek. De valamelyik nyelven csak beszélnek, amúgy a kollégáim németül beszélnek, és ök boldogulnak vele.
Hasznos volt számodra ez a válasz?
Ez a válasz 83%-ban hasznosnak tűnik. A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának időpontja: 2009-03-05 10:27
Életemben egyszer jártam Hollandiában, találkoztam olyan emberrel (holland, nem bevándorló), aki se angolul, se németül nem beszélt.
De biztos meg tudod.
Ez a válasz 83%-ban hasznosnak tűnik. A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának időpontja: 2009-03-05 10:29
Csak ha részegen megpróbálsz angolul beszélni ;) Mondjuk az fordítva van: "Hogyan alakult ki a holland nyelv? - Részeg angol tengerészek németül próbáltak beszélni...". Szóval szerintem nem nagyon.
Ez a válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának időpontja: 2009-03-05 13:38
kezdjük ott, hogy a német nyelv nagyon hasonlít a hollandra. tehát ha tudsz németül, akkor biztosan nem veszel el. és a hollandok valamilyen idegennyelven biztosan beszélnek, főleg angolul a nagytöbbség beszél.
Ez a válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának időpontja: 2009-03-07 09:30
Nos, tulajdonkeppen nem igazan. Ugyan hasonlit a holland es a nemet egymasra, de csak alapjaiban. Akik itt azt irogatjak, hogy ugyanaz stb. nagyon tevednek, vagy a holland nyelvtudasuk csekely. Bizonyos nyelvtani formak teljesen masok a hollandban, mint a nemetben. A szavak irasmodja is nagyban elter, a kiejtesrol nem beszelve. Konyhanyelv-szinten viszont mindenkeppen elboldogulsz a nemettel (miutan, mint emlitettem alapjaiban hasonlo), de munka szinten biztos, hogy nem. Angolul viszont majdnem mindenki beszel (kiveve az egesz idos korosztalyt).
A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának időpontja: 2009-06-19 12:07
Igen. Nagypapám kamionos és gyakran jár Hollandiába. Mindig németül beszél.
Ez a válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának időpontja: 2009-06-22 11:27
Az elozo hozzaszolohoz: valoban, a nemet hasznalhato a szallitmanyozasban, de ez nem azt jelenti, hogy mashol is :-) hahaha. A kaminosok nagy resze manapsag kelet-kozep-europai (magyar, lengyel, szlovak), bar egyre elterjedtebb a bolgar soforok alkalmazasa. Ezek a naciok mersekelten beszelnek angolul (mondhatnam, hogy semennyire sem), talan meg a nemettel elvannak (bar a baolgarok meg azzal sem), igy aztan a furarozok/speditorok nyitottak a nemetul valo kommunikaciora. Mashogy ugyebar nem is ertetnek meg abszolut magukat...
A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának időpontja: 2009-07-02 16:27
Szeretnél értesülni róla, ha erre a kérdésre új válasz érkezik? (Ha igen, jelöld be a négyzetet a szöveg előtt, és e-mail címedre levelet küldünk róla! Naponta egy levélben kapod az összes bejelölt kérdést, amire válasz érkezett. Figyelem! Ha a Hírleveled oldalon kikapcsoltad egyben az összes kérdésfigyelődet, ez a beállítás hatástalan lesz!)
Ha úgy gondolod, hogy erre a kérdésre a válasz még nem teljes vagy hibás, írhatsz új választ, vagy a meglévőt kiegészítheted! Válasz küldése!