A nem fapados társaságok ugye nem méricskélik olyan szigorúan a hátizsákot?
Mivel a "fapados" minősítés nem hivatalos, ezért elég nehéz megmondani, mi minősül annak. Az biztos azonban, hogy a turistaosztály mindenhol iszony puttó, és néha úgy bánnak az utasokkal, mintha qrva nagy szívességet tennének, hogy beengedik őket a koszos gépeikre. Európában (pl. Ryanair, Wizz) és Amerikában (Delta, American) egyaránt.
Ebben pedig benne a válasz, hogy dehogynem méricskélik. Tengerentúli járatokon is bele kell püfölni a kézipoggyászt az acélkeretbe. Gondolom, ha első osztályon utaznék, nem kellene, de az ugye annyiba is kerül. Meg aki azt meg tudja fizetni, az nem is maga cipeli a cuccát.
Láttam már olyat hogy nem vették komolyan, de olyat is, amikor hiába volt kisebb a csomag, az utasok egy részének fel kellett adni, mert nem engedtek többet az utastérbe. (Persze fizetni nem kellett, de volt para)
Szóval rossz a taktikád, a legrosszabbra kell számítani bizonytalanság esetén, akkor nem érhet kellemetlen meglepetés.
A kérdés tagjei alapján a válasz: változó.
Az Emirates a leggálánsabb, náluk a feladott poggyászod is lehet 50 kiló (nem a szabályaik szerint, de leszarják, mert minden arab a fél háztartását becsomagolva utazik). A BA lazább, az AF pár éve viszont kezdett a fapados vonal felé elmenni, már régóta külön kell a poggyászt venni a jegyeikhez.
De ettől függetlenül egy sima, utcai hátizsákon egyik se fog problémázni 99% eséllyel.
A felszállósúly pontos ismerete kiemelten fontos biztonsági kérdés. Elvileg meg lehetne mérni minden utast is, akár diszkréten is, de sehol nem teszik. Van egy standard, mennyivel számolnak férfiakat, nőket, gyermekeket.
A poggyászokat meg lehet és kell mérni. Ha abban is lazák, katasztrófa lehet az eredménye. Olyan nagyon sok lehetőségük nincs.
Én elég ritkán láttam olyat, hogy méricskélik, akár fapadosnál is, ahogy én észrevettem csak a nagyon kétes méretű/súlyú táskákat próbálják beletenni a keretbe.
Szerintem egy normál méretű, nem kidudorodó hátizsákon senki nem fog fennakadni vagy méricskélni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!