Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Apukámnak van egy cége amivel...

Apukámnak van egy cége amivel vissza tudja igényelni az ÁFA-t. Ha veszünk gépalkatrészeket a cég nevére akkor azoknak vissza tudja igényelni? És ha igen hány százalékát?

Figyelt kérdés

2021. júl. 12. 12:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha még azt sem tudod, hogy mennyi az ÁFA, szerintem apád könyvelőjét kérdezd... :)
2021. júl. 12. 12:43
 2/20 A kérdező kommentje:
Tudom hogy 27°% az ÁFA csak azt nem tudom hogy a teljes ÁFA-t tudja e visszaigényelni vagy sem. Azért lenne fontos mert úgy tudnám kiszámolni hogy mennyibe fog kerülni a gépem.
2021. júl. 12. 12:50
 3/20 anonim ***** válasza:
92%

Mi a cég profilja, beleillik-e a vásárolni kívánt "alkatrész"...???

Ismétlem: apád cégének a könyvelőjét kérdezd! Nem az a lényeg, hogy az ÁFA mekkora részét lehet visszaigényelni, hanem hogy egyáltalán LEHET-E.

Ha pl. zöldség-gyümölcs kereskedéssel foglalkozik a cég, akkor nehezen tud költségként elszámolni számítógép alkatrészeket...

2021. júl. 12. 12:53
 4/20 anonim ***** válasza:
92%

Amúgy apád egyáltalán tud erről...???? Őt miért nem kérdezed...???

Lehet, hogy alapból elhajt melegebb égtájra. :-D

2021. júl. 12. 12:53
 5/20 anonim ***** válasza:

Attól függ mivel foglalkozik a cég és a tevékenységével összeegyeztethető-e a vásárlás. Tegyük fel, ha apud cége élemiszer-kisboltot üzemeltet, akkor ott egy ellenőrzéskor nehezen magyarázható ki, hogy miért vett gépalkatrészeket, mert nem tudja elszámolni.

De ha pl számítógép alkatrészekről van szó, akkor azt el lehet, ma már kb mindenhol van legalább 1 számítógép.

2021. júl. 12. 12:55
 6/20 A kérdező kommentje:
Apukámnak egy informatikai cége van. Tud erről, de jelenleg nem tudja megmondani ezeket mert már régen csinált ilyet és nincs most ideje megkérdezni.
2021. júl. 12. 12:57
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

5: na de ha a kérdező is valami halljakend bitcoin-bányászatot akar, azért egy kereskedőcégben nehezen hihetők a bivalyerős procik, egyebek... :)))

De ismétlem (4-es vagyok), hogy miért nem apucit kérdezi első lépésben??? Már ha tényleg az övé a cég....

2021. júl. 12. 12:57
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

6: ez elég gagyi kifogás, már ne is haragudj....

Informatikai cége van, és régen vásárolt informatikai alkatrészeket... Hihető, marhára...

Ja, nem. :-D

2021. júl. 12. 12:58
 9/20 anonim ***** válasza:
74%
Gondolom építeni akarsz egy asztali gépet saját részre. Szerintem elbírja a cég. Csak legközelebb fogalmazz pontosabban, hogy a gépalkatrész alatt mit értesz, mert lehet mezőgazdasági gép, gyártógép... stb is
 10/20 A kérdező kommentje:
Kb egy 200k-s gépet szeretnék játékra
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!