Ügyfélkapun késhet a feltüntetése a munkaviszony bejelentettségének?
3 hete dolgozom (újra) egy cégnél, első dolgom volt, hogy megnézzem ügyfélkapun keresztül, hogy be lettem-e jelentve. Nem voltam, de vártam 1 hetet, míg rákérdeztem a munkáltatómnál, mert nem akartam tolakodó lenni.
Azzal a magyarázattal jött, hogy mostanság kirúgtak egy csomó NAV-ost, emberhiány van ott, nem igazán tudják ellátni a dolgaikat semmilyen téren, így késnek minden adatbevitellel, stb... mondta, hogy nézegessem, hátha frissül a rendszer. Közben a férjem utánakérdezett a könyvelőjénél és ő megerősítette, hogy valóban előfordulhat, hogy csúsznak a dolgok, de kb. hónap közepéig azért el szokták rendezni a dolgokat. Így 3 hét után sem látom, hogy be lennék jelentve az ügyfélkapu szerint. Szóval nem tudom mi legyen...
Az a kérdésem, hogy valóban ennyire gázos a helyzet a NAV környékén vagy át akar verni a munkáltató cégem?
Korábban dolgoztam már ennél a cégnél fél évet, és akkor első perctől be voltam jelentve az utolsóig. Szóval ezért sem tudom mit higgyek.
"Egészségbiztosítási Alapkezelő Online rendszerében"
Miért nem a NAV rendszeréből kéred le? Mivel másodpercre pontosan regisztrálja a NAV rendszere a munkáltatói bejelentést, ezért furcsállom a munkáltató magyarázatát.
Az meg nettó hülyeség, hogy kirúgdostak sok NAV-ost, mikor emberhiány van ott is.
Ha valami "késik", akkor az programhiba/leállás/frissítés miatt szokott lenni.
Itt lépjél be az ügyfélkapus belépéseddel és keress a szolgálatások menüpont alatt olyasmit, hogy "biztosítási jogviszony lekérdezés", vagy valami ilyesmit.
Ha ott nem látszik a bejelentés, akkor 99,9 %, hogy nem jelentettek be a NAV-hoz.
A NAV ügyfélportálon a Foglalkoztatással kapcsolatos bejelentések-ben a Foglalkoztatásommal kapcsolatos adataim-ban a Biztosítási jogviszonyok-at kérdezd le.
Megnéztem itt is, de itt sem jelzi, hogy be vagyok..
Köszi egyébként a segítséget!
Hát várok még 1 hetet, aztán ha még mindig nem, akkor ismét rákérdezek a munkáltatónál..
3 hete dolgozol és még nem látod a NAV rendszerben a bejelentésed?
Akkor szinte 100 %, hogy nem is jelentettek be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!