Az APEH-en kívül milyen vállalkozást ellenőrző cégek vannak?
:-)
Sokkal több és nagyobb veszélyforrás ha valaki sumákol a magánszemély.
Magánszemély is jelenthet a hatóságoknak, de abból sem csak a NAV (Apeh)-nak.
Apeh - Nav ugyanaz...
Mondjuk auditor cégek, ha simlisséget találnak egy vállalkozónál, akkor nekik kötelességük eljárást indítani? A NAV-on kívül ki az aki felszámoltathat egy céget, vagy legalábbis eljárást indíthat? És ne legyen állami. Na? :-)
Én nem tudom mire akarsz kilyukadni, de szerintem van egy kis zavar a fejedben.
1) Az APEH,NAV nem cég, hanem hatóság.
2) Hivatalos eljárást csak hatóság indíthat, cég vagy magánszemély nem
3) Hatóságnál bejelentést tehet bárki
Eljárást bárki indíthat, akinek követelése van feléd.
Az auditor mire vonatkozik?
Könyvvizsgáló?
A könyvvizsgáló feladata, hogy az esetleges eltéréseket, hibákat felfedje. És meggyőződjön arról, hogy valósak a számaid a beszámolódban. Ha rendbe van az éves beszámoló, aláírja. Ha nincs nem. Nem vagyok járatos a témában, de szerintem előbb önrevízió van és csak utána eljárás, amit nem ő fog megkezdeni, hanem a hatóság, mert nincs auditálva a tárgyévi beszámolód, holott törvényi kötelezettséged lenne.
"Eljárást bárki indíthat, akinek követelése van feléd. "
Csak kérelmezheti az eljárás megindítását, a felszámolási eljárást is a bíróság rendeli el.
Hivatalos eljárást csak hatóság indíthat, cég vagy magánszemély nem.
Ez igaz,csak az egyszerűség kedvéért írtam, hogy magánszemély is akár,mert ha bejelenti és megalapozott akkor hivatalból elindulhat az eljárás.
Cégnél: fizetési felszólítás-fizetési meghagyás- peres eljárás- bíróság-felszámoló biztos-felszámolás.
Ugyanakkor felszámolás csak végső esetben van, ha már minden más eszköz (megegyezés, végrehajtás, stb.) nem vezetett eredményre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!