Miért történt ez a tőzsde programomban?
Sziasztok!
xStationon nyitottam egy demo számlát. Gyakorlás és kíváncsiság képen.
1mft játékpénzt kapsz.
Az első nap ebből csináltam 3.5 millát
aranyrészvényt vettem olcsón majd eladtam drágán.
Ez lehetséges?
Illetve ma vettem NATGAS-t.
ÉS mire beléptem ez fogadott... kép: [link]
Miért zárta le nekem így a rendszer?
ez 2,8milla bukta. Én nem zártam le az biztos.
Amatőr vagyok,és nem értem miért.
"1mft játékpénzt kapsz.
Az első nap ebből csináltam 3.5 millát "
Szerintem ezek a "demo számlák" tipikusan arra mennek rá hogy a laikus hülyével elhitessék, hogy az 1m-ból egy nap alatt 3m-t csinálhat. Hogy aztán nagy elbizakodottságukba valós pénzt invesztáljanak bele, amit persze az utolsó fillérig elbuknak.
Kiütötte a margin call valószínűleg. Ha a tőkédnek túl nagy százalékát használod vásárlásra, kicsi marad a mozgástér. Ilyenkor már kis árfolyammozgások mellett is előfordulhat a fenti eset.
Javaslat:
1. tanulás, olvasás.
2. gyakorlás demószámlán.
Az 1. lépés nem hagyható el. Pusztán demózásból soha nem fogsz megtanulni tőzsdézni.
Köszönöm válaszod.
Azért ez így eléggé meglepett és "megijesztett" .. Nem gondolnám , hogy van ilyen..
Lesz mit átnézni, köszi!
Az is fontos, hogy mekkora tőkeáttétel van a számlán.
Ezt "leverage"-nek nevezik angolul.
A lot méretét is figyelembe kell venni.
Lássuk a te esetedben a nyitóárat: 4.479 [BUY]
Záróár: 4.431
A különbség 0.048, a veszteséged pedig -2 843 354
Tehát 1 pont mozgás 136 481 forintodba kerül 8.70 lot méretben (ennyiben nyitottál)
Például ha 0.87 lot méretet használtál volna 8.70 helyett, akkor 13 648 forintod profit és veszteséged lehetett volni 1 pont mozgással, nagyobb tered adva annak hogy ne kapj margin callt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!