Gyengénlátóknak milyen munkájuk van? Van olyan amit otthon is végezhetnék?
Konkrétan milyen fokú az a gyengénlátás?
Mert a gyerekemnek pl. 8 dioptria feletti a szemüvege, de a munkavégzésben nem zavarja ( eladó)
háát. nekem már általánosban sok gondom volt. hiába ültem a legelsö padban. mindent CSAK HALLÁS lapján tanultam meg. matekbol 3.-ban megbuktam.potvzsgán átmentem.
nem tudtuk h lehet felmentést kérni.
éretségin megbuktam belöle. az után tudtuk meg h lehet kérvényezni.
gyorsétteremben dolgozok.
-6-os a látásom. csakhogy mindkét szemem sokszor váltakozik. vagyis hol a jobb, hol a bal homályos. hol tág, hol szük a pupillám. hola jobb, hol a bal szükesebb vagy tágabb. szoval szinte aligha egyformák és a látás is zavaro így.
most nem romlott a látásom, söt egy dioptriával javult mindkettö. csakhogy mégjobban észlelem azt h egyik ijen a máásik meg ojan.
volt h prizmalencsét akartak adni, de aztán kiderült h mégsem kell.
szoval nagyon zavaro.
sokszor elbögöm magam mert nem látok el a monitorig és nem tudom kiadni a rendeléseket. ijenkor sem sajnálnak meg, nem segítenek hanem méginkább kiabálnak velem.
ezért is akarok iinkább otthoni munkákat végezni.
egész életemen át küzdöttem h végre jol lássak. mindenhol voltam látásvizsgálaton. mondták is h nem vállalnák a mütétet sem. nem is merném. csak legalább valamijen pontosságu méréseket kapok. de lehetetlen. feladom. soha nem lesz jo a látásom.
ja és az is zavaro h 4 évesen megmütöttek kancsalcság miatt és a bal szememen mindíg látom a heget akárhova is nézek.
27 éves leszek. már tényleg kikészít.
"sokszor elbögöm magam mert nem látok el a monitorig és nem tudom kiadni a rendeléseket.
ezért is akarok iinkább otthoni munkákat végezni."
Hát bocs, de az otthoni munkák legalább 90 %-a számítógépes, monitor előtti munka: fordítás, informatika, internetes eladás, ügyfélszolgálat, stb.
a monioros dolgot ugy értettem h nálunk nagyon magasan fent van. de persze h kerülném a monitort a szemem miatt.
még nagyon gondolkodom,mert azért szeretem a munkámat. csak valoban könnyebb lenne ha jol látnék.
a nyarat még végigdolgozom mert szeretek nyéron dolgozni míg más nyáron csak szened. összel és télen nehezebb nekem.
még nem tudom h elmenjek érdeklödni vagy inkább hagyjam az egészet.
azért köszönöm a válaszokat, így azért jobban tudhatom h milyen munkák vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!