Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Gyengénlátóknak milyen munkáju...

Gyengénlátóknak milyen munkájuk van? Van olyan amit otthon is végezhetnék?

Figyelt kérdés

2018. júl. 15. 10:01
 1/8 anonim ***** válasza:
Telefonos ugyfelszolgalat, peldaul.
2018. júl. 15. 10:33
 2/8 anonim ***** válasza:

Konkrétan milyen fokú az a gyengénlátás?

Mert a gyerekemnek pl. 8 dioptria feletti a szemüvege, de a munkavégzésben nem zavarja ( eladó)

2018. júl. 15. 11:02
 3/8 A kérdező kommentje:

háát. nekem már általánosban sok gondom volt. hiába ültem a legelsö padban. mindent CSAK HALLÁS lapján tanultam meg. matekbol 3.-ban megbuktam.potvzsgán átmentem.

nem tudtuk h lehet felmentést kérni.

éretségin megbuktam belöle. az után tudtuk meg h lehet kérvényezni.

gyorsétteremben dolgozok.

-6-os a látásom. csakhogy mindkét szemem sokszor váltakozik. vagyis hol a jobb, hol a bal homályos. hol tág, hol szük a pupillám. hola jobb, hol a bal szükesebb vagy tágabb. szoval szinte aligha egyformák és a látás is zavaro így.

most nem romlott a látásom, söt egy dioptriával javult mindkettö. csakhogy mégjobban észlelem azt h egyik ijen a máásik meg ojan.

volt h prizmalencsét akartak adni, de aztán kiderült h mégsem kell.

szoval nagyon zavaro.

sokszor elbögöm magam mert nem látok el a monitorig és nem tudom kiadni a rendeléseket. ijenkor sem sajnálnak meg, nem segítenek hanem méginkább kiabálnak velem.

ezért is akarok iinkább otthoni munkákat végezni.

egész életemen át küzdöttem h végre jol lássak. mindenhol voltam látásvizsgálaton. mondták is h nem vállalnák a mütétet sem. nem is merném. csak legalább valamijen pontosságu méréseket kapok. de lehetetlen. feladom. soha nem lesz jo a látásom.

2018. júl. 15. 16:58
 4/8 A kérdező kommentje:

ja és az is zavaro h 4 évesen megmütöttek kancsalcság miatt és a bal szememen mindíg látom a heget akárhova is nézek.

27 éves leszek. már tényleg kikészít.

2018. júl. 15. 17:00
 5/8 anonim ***** válasza:

"sokszor elbögöm magam mert nem látok el a monitorig és nem tudom kiadni a rendeléseket.

ezért is akarok iinkább otthoni munkákat végezni."

Hát bocs, de az otthoni munkák legalább 90 %-a számítógépes, monitor előtti munka: fordítás, informatika, internetes eladás, ügyfélszolgálat, stb.

2018. júl. 15. 19:17
 6/8 anonim ***** válasza:
Vannak betanított munkák is, alkatrész összeszereléssel, stb. Anyósom nem lát, ő ilyeneket dolgozik, hetente hozzák házhoz neki a munkát, darabszámra kapja a fizetést. Amikor diákmunkás voltam, én egy csepeli raktárban dolgoztam (Prohuman) rokkantakkal, ott is volt egy gyengén látó nő, de pl. profin címkézett, borítékolt, forrasztotta a nylont. Ott termékmintákat, kisdobozos tejitalokat csomagoltunk. Nem tudom, még működik-e az a raktár, de ott szinte csak rokkant nyugdíjasok, leszázalékoltak és diákok dolgoztak.
2018. júl. 16. 08:15
 7/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Ha gyengén látsz, a monitor előtti munkákat mindenképp kerülném a helyedben. Én jól látok, gyerekként voltam csak szemüveges, de már 4 éve napi 8-10 órákat dolgozom monitor előtt + otthon is, és egyre jobban terhelte a szemem a munka, délután kettőre már sokszor fájt a szemem is, fejem is. Úgyhogy most újra szemüveges lettem, és csak reménykedem, hogy nem fog idővel tovább romlani.
2018. júl. 16. 08:21
 8/8 A kérdező kommentje:

a monioros dolgot ugy értettem h nálunk nagyon magasan fent van. de persze h kerülném a monitort a szemem miatt.

még nagyon gondolkodom,mert azért szeretem a munkámat. csak valoban könnyebb lenne ha jol látnék.

a nyarat még végigdolgozom mert szeretek nyéron dolgozni míg más nyáron csak szened. összel és télen nehezebb nekem.

még nem tudom h elmenjek érdeklödni vagy inkább hagyjam az egészet.

azért köszönöm a válaszokat, így azért jobban tudhatom h milyen munkák vannak.

2018. júl. 18. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!