Rendes felmondás esetén ténylegesen kifizetik a felmondási időt, ha nem megyek be dolgozni?
"Tisztázd a munkáltatóddal, ugyanis csak felmenthet a munkavégzés alól, de nem kötelessége. "
Nem csak felmenthet, hanem a felmondási idő felének megfelelő időtartamra köteles felmenteni a munkavégzés alól abban az időpontban, amit a dolgozó meghatároz. A dolgozó két részletben határozhatja meg, jobban nem aprózhatja ezt el.
Ha a munkáltatód a teljes felmondási időnek megfelelő időszakra felmentett a munkavégzési kötelezettséged alól, akkor nem kell bemenned dolgozni. Mivel nem vagy jelen, ezért jelenléti ívet miért is akarsz aláírni?
A teljes felmondási időre bérezés jár Neked munkavégzés nélkül is. A felmondási idő utolsó napjával a munkaviszonyod megszűnik, és ennyi volt a történet.
Nálunk is az volt a szokás, hogy a teljes felmondási időre felmentettek a munkavégzés alól. Én 5 hónapig voltam úgy itthon, hogy nem jártam dolgozni, de kaptam a fizetésem, valamint 7 hónapra járó végkielégítést is kaptam a kollektív szerződésünk alapján.
A leheto legjobb ami tortenhetett. Ha te mondasz fel nincs vegkielegites es a felmondasi idot teljesen ledolgoztathatjak.
*Végkielégítés most is csak akk jarnha van legalabb 3ev munkaviszonyod naluk. Viszont ha te mondanal 20ev utan se adnanak semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!