Külföldi munka magyar bejelentéssel?
NEm teljesen világos, hogy mik a jogi keretek, amit biztosít a cég.
Ezt a kiskaput használná ki, amit linkeltem a 3-ban, hgoy "rövid távú kiküldetésnek" papírozza le?
Táppénzt akkor sem kapnál.
Németországban dolgoztam német cégnél, volt egy balesetem, 2,5 évig kaptam havi 1500 € táppénzt, úgy hogy fele időben kint voltam kórházban fele időben itthon lábadoztam. Jóféle magyar minimálbéres bejelentéssel éhen haltam volna.
Ha kint dolgozol, ott is kell adóznod, akkor is ha magyar cégnél vagy bejelentve, ellenkező esetben adócsalást követsz el - nem (csak) a cég, hanem te (is).
Ez alól vannak (lehetnek) kivételek, de amit leírtál, az alapján ezt nem lehet eldönteni.
Nyugodtan hívd fel a NAV info vonalát (talán 1818?), meséld el a szitut és kérdezd meg, okés-e. Én ezt egy hasonló helyzetben megtettem, és meglepő módon teljesen normális ügyintézővel tudtam beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!