Nettó 700 forintos órabér mennyire számít jónak/rossznak diákmunkáért?
Emelkedett, csak sokan le vannak maradva a múltban. 10 éve diákmunkásként én is örültem volna ennyinek de azóta jócskán nőttek a bérek. Jelenleg nettó 700 Ft az szabálytalan, már ha tényleg diákmunka, iskolaszövetkezeten keresztül. Mert ekkor csak 15% SZJA levonas van a bruttó bérből.
"2019. január 1-jétől havibér alkalmazása esetén 149 000 forint, hetibér alkalmazása esetén 34 260 forint, napibér alkalmazása esetén 6860 forint, órabér alkalmazása esetén 857 forint."
Bruttó 857 Ft az nettó 728,45 Ft. Ennyi tehát a minimum amit diákmunka fizet jelenleg. 700 Ft tehát teljesen szabálytalan, az valami fekete munka lehet vagy tavalyi bért néztél. Vagy nem diákmunka(nem iskolaszövetkezeten keresztüli), csak diákokat keresnek.
13 évvel ezelőtt nettó 550 Ft-ért dolgoztam diákként szalag mellett. Szerintem ahhoz képest elég gyenge ez a 700 Ft.
Unokahúgom a nyáron dolgozott, ők 6 ezret kaptak egy napra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!