Ha még csak 17 éves vagyok de szeretnék egy ici-pici magánvállalkozást, nevezetesen saját készítésű posztereket árulni neten, ahhoz kell vmi hivatalos dolog? Nincs semmi képesítésem a dologhoz (max annyi h jó a kézügyességem).
Jó lenne először valami nevet szerezni. Versenyeken indulni, nyerni.
Ha mindenképp a Net-en akarsz árulni, akkor webáruház.
Erről itt:
A levédés már más tészta, de arra is van egy rakat lehetőség.
Levédetni nem kell, hiszen az alkotás pillanatában szerzői jogi oltalom alatt áll a elkészített poszter. Tehát védve van.
Ami viszont fontos, hogy dokumentáld, mikor készült az adott alkotás. És legyen meg az eredeti. Így értelemszerűen ha valaki másolja, nem tudja bemutatni az eredetit.
17 évesen nem vállalkozhatsz. Azonban itt az elején abszolút nem érzem szükségét vállalkozásnak. Előbb mérd fel az igényeket. Készíts egy honlapot, hirdesd meg, és ha beindul a biznisz akkor vállalkozz.
Csináld!! Kezd el. :) Képesítés nem kell.
Készítsd el a weboldalt és legyen jópár poszter amit lehet rendelni. (ha kicsi a választék nem megy vissza aki egyszer benézett) Építs ki kapcsolatot olyan digitális nyomdával aki különböző méretekben (nagy méretben is)vállalja a nyomtatást, ilyen-olyan papírokra. Ha ehhez nem értesz, járj utána! Amíg nincs bevételed belőle nincs min parázni. Ha már úgy néz ki beindult az üzlet és jelentős bevételt hopz a bolt, akkor majd keress egy könyvelőt és beszéld meg, hogy mit érdemes csinálnod és hogyan, hogy számlát tudj adni és fájó szívvel de adót fizess. :)
Védeni a posztereidet úgy tudod, ha vízjelezed vagy kisfelbontású nézőképet raksz fel az oldalra. (ez utóbbi esetben sokszor elvesznek a szép részletek)
A szerzői jog valóban az elkészülés pillanatától védi a művedet de érvényesíteni nehézkes ha pl valaki a megvásárolt nyomatot kezdi sokszorosítani, ezért valamennyi nyomatot láss el kézjeggyel és sorszámmal.
Hirtelenjében ezek jutottak eszembe. :)
Nekem nagyon tetszik, hogy ilyesmin gondolkozol. Csináld!!
Az uccsónak: nagyon köszi, nagyon jólesik ez a bízatatás, de beszéltem egy ismimmel, aki könyvelőnek tanul, és azt mondja, hogy ez nem elsz oylan egyszerű, és így nem lehet: kell raktár, meg papírok meg minden. Szóval nem tom így mi lesz:'( Tiszta igazságtalanannak érzem egyébként, hogy ilyen nagy beruházás kell még akkor is ha szinte 1000 Ft-ból is be leheten am indítani. Így hogy legyenek magánválallkozások??? Annyira felbosszantott. Valszeg a papírt ki se adják mert még nem vok 18. Nah és??? Most az az egy év annyira sokat számít?:S
Nah midnensetere még azért beszélek az ismimmel, hátha van itt vmi okos megoldás.
Mégegyszer nagyon kösziiii:D:D:D
a deviantart.com-on csak felrakod a posztert, es megcsinaljak a kepet, igaz, csak kulfoldre..van cafepress, ha taskara, polora, stb-re akarod tenni
amugy csinalj egy weboldalt, en is azt mondom
amugy ha a minimalber alatt keresel vele, akkor az zsebpenz :)
Szia!
Először is van már annyi elkészült munkád, hogy érdemes legyen piacra dobni? Másrészt csak az eredetit akarod eladni, vagy reprodukciót akarsz gyártani mindegyikről?
Erre fel kell építeni egy kis céget, mondjuk egy Bt-t, bár a felelősségi viszonyok miatt az nem a legjobb. Ki kell dolgozni a marketingjét a cégnek, értékesítési stratégia, stb. Kell egy jó honlap, szerintem az a legolcsóbb csatorna, csak jól kell megcsinálni. Erre most van pályázati pénz (én ezzel foglalkozom keress meg).
Aztán már csak gyártani kell ezerrel a plakátokat. Ha tehetséges vagy és küldesz mintát lehet, hogy beszálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!