Mi kell ehhez? (tyúk-tojás) (mellék vállalkozás, őstermelői igazolvány)
Szeretnék egy kisvállalkozást indítani, amely tyúktartásból és tojás eladásból állna, a tyúkok helye megvan terültetre. (Mert a kettő szomszédos telket megvettem, és így elég nagy területet kaptam.
A kérdésem bővebben az lenne, hogy ennek mik a feltételei, hogy elindítsam ezt a mikrovállalkozást?
Kinek kell szólnom, vagy kinél kell érdeklődnöm ezügyben? A falugazdásszal már beszéltem, és mondta, hogy majd ezt az őstermelői igazolványt nála kell kiváltanom, viszont mást nem mondott erről, és ez ügyben érdeklődnék, hogy mik a feltételek, kinél tudok bővebb információt szerezni?
Kérlek Titeket, csak a hozzáértő emberek írjanak, és a hülyeségekkel, hülye hozzászólásokkal hanyagoljatok.
( Tudom hogy az első kérdés biztosan az lesz, hgy hány db tyúkban is gondolkozom, de amekkorák a telkek kb 200 db-ot is elbír. )
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat.
Tisztelettel és köszönettel: B.
Ezen az oldalon találsz őstermelői infókat:
1. pdf:
Személyi jövedelemadó és a foglalkoztatáshoz kapcsolódó járulékok, más közterhek
06. Mezőgazdasági őstermelő magánszemély adózásának alapvető szabályai 2016.08.10.
2. pdf:
Általános forgalmi adó
06. Mezőgazdasági őstermelő magánszemély adózásának alapvető szabályai 2016.08.10.
Ha valamit nem értesz, vagy kérdésed van, akkor keress meg egy könyvelőt.
Amit az első belinkelt (kétszer is ugyanazt), csak az adózási és járulék vonatkozásban ad tájékoztatást. Mint ahogy a könyvelő is.
A baromfi és tojás termelésre és értékesítésre speciális szabályok vonatkoznak.
Többek között a 52/2010. (IV. 30.) FVM rendelet
a kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételeiről.
Ezt az agrárkamarának ( [link] az alkalmazásában álló falugazdásznak tudnia kell(ene)
Ha őstermelő leszel, kötelező lesz az agrárkamarai tagság és tagdíj fizetés. Ha a falugazdász nem tud választ adni a kérdéseidre, írj az agrárkamarának; amennyi fizetést kapnak, válaszolhatnak kérdésekre is, ne csak a tagdíjat szedegessék be.
Szia!
Sikerült elérned a célodat?🙂
Hol tartasz most? 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!