Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Mi kell ehhez? (tyúk-tojás)...

Mi kell ehhez? (tyúk-tojás) (mellék vállalkozás, őstermelői igazolvány)

Figyelt kérdés

Szeretnék egy kisvállalkozást indítani, amely tyúktartásból és tojás eladásból állna, a tyúkok helye megvan terültetre. (Mert a kettő szomszédos telket megvettem, és így elég nagy területet kaptam.

A kérdésem bővebben az lenne, hogy ennek mik a feltételei, hogy elindítsam ezt a mikrovállalkozást?

Kinek kell szólnom, vagy kinél kell érdeklődnöm ezügyben? A falugazdásszal már beszéltem, és mondta, hogy majd ezt az őstermelői igazolványt nála kell kiváltanom, viszont mást nem mondott erről, és ez ügyben érdeklődnék, hogy mik a feltételek, kinél tudok bővebb információt szerezni?

Kérlek Titeket, csak a hozzáértő emberek írjanak, és a hülyeségekkel, hülye hozzászólásokkal hanyagoljatok.

( Tudom hogy az első kérdés biztosan az lesz, hgy hány db tyúkban is gondolkozom, de amekkorák a telkek kb 200 db-ot is elbír. )

Előre is nagyon köszönöm a válaszokat.

Tisztelettel és köszönettel: B.

2016. nov. 9. 17:10
 1/3 anonim ***** válasza:
0%

Ezen az oldalon találsz őstermelői infókat:

[link]

1. pdf:

Személyi jövedelemadó és a foglalkoztatáshoz kapcsolódó járulékok, más közterhek

06. Mezőgazdasági őstermelő magánszemély adózásának alapvető szabályai 2016.08.10.

2. pdf:

Általános forgalmi adó

06. Mezőgazdasági őstermelő magánszemély adózásának alapvető szabályai 2016.08.10.

Ha valamit nem értesz, vagy kérdésed van, akkor keress meg egy könyvelőt.

2016. nov. 10. 00:15
 2/3 anonim ***** válasza:
77%

Amit az első belinkelt (kétszer is ugyanazt), csak az adózási és járulék vonatkozásban ad tájékoztatást. Mint ahogy a könyvelő is.

A baromfi és tojás termelésre és értékesítésre speciális szabályok vonatkoznak.

Többek között a 52/2010. (IV. 30.) FVM rendelet

a kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételeiről.

Ezt az agrárkamarának ( [link] az alkalmazásában álló falugazdásznak tudnia kell(ene)

Ha őstermelő leszel, kötelező lesz az agrárkamarai tagság és tagdíj fizetés. Ha a falugazdász nem tud választ adni a kérdéseidre, írj az agrárkamarának; amennyi fizetést kapnak, válaszolhatnak kérdésekre is, ne csak a tagdíjat szedegessék be.

2016. nov. 10. 17:52
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Sikerült elérned a célodat?🙂

Hol tartasz most? 🙂

2021. nov. 14. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!