Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Az ellen jogilag mit lehet...

Az ellen jogilag mit lehet tenni, ha a szomszéd megfenyegetett, ha a macskám megint odacsinál a kertjébe, mérget tesz ki?

Figyelt kérdés
Azt mondja, az enyém és a telkemen kellene tartanom és szedegessem én utána és ha még egyszer meglátja, mérget rak ki neki.

2021. febr. 7. 21:56
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
85%
Jogilag sajnos semmit,amíg nem tudod bebizonyítani hanganyaggal vagy videófelvétellel.Ez csak 1 az 1 ellen.Nem jogilag pedig bármit lehet tenni vele/ellene.
2021. febr. 7. 22:04
 2/19 anonim ***** válasza:
81%
Semmit. A kertembe oda teszem a fagyállót, ahová akarom. Bebafna, ha a szomszéd szabná meg.
2021. febr. 7. 22:05
 3/19 anonim ***** válasza:
89%
Jogilag megteheted, hogy macskabiztossá teszed a kerítést, vagy benn tartod a házban. Pont.
2021. febr. 7. 22:07
 4/19 anonim ***** válasza:
84%
Kertjében azt csinál amit akar, ha hagyod a macskád kint bóklászni az a te felelőtlenséged
2021. febr. 7. 22:15
 5/19 anonim ***** válasza:
93%

Mondjuk jogilag koteles vagy a kerteden belul tartani a macskat. Nem szep dolog ez a szomszedtol, de gondolom szolt mar ezert szepen, te meg leszartad a kereset, hat most megfenyegetett, hatha hat. Lehet, hogy csak a szaja nagy, lehet, hogy nem, de nem kene megvarni, amig tenyleg megteszi (nem ertek ezzel a modszerrel egyet, de azt megertem, hogy elege van). En is eltem igy, egy regi szomszedom 6! macskaja jart at es szarta tele a kertet, kaparta ki a viragokat, hugyozta le az ajtot. Nekem is van macskam, benti, imadom oket, de ez baromira kellemetlen tud lenni.

Ha fontos neked a macskad, akkor vagy bent tartod, vagy csinalsz kifutot, macskabiztos keritest.

2021. febr. 7. 22:16
 6/19 qkker1 ***** válasza:
92%
Megoldod, hogy ne tudjon a macskád átmenni a szomszédba, pl. macskabiztos kerítéssel!
2021. febr. 7. 22:25
 7/19 anonim ***** válasza:
24%
Ez a marhaság mióta van, hogy köteles vagy a macskádat a telkeden belül tartani? Teljes nonszensz! Az is elmebeteg aki kitalálta! Kutyánál még csak megértem, de macskánál? Ráadásul vidéken? Ahol a kertben is jönnek -mennek más idegen macskák. Egy olyan állatról beszélünk aki tud mászni, nem is rosszul, akár a tetőgerincre is felmászik. Macskabiztossá tenni egy több 100 méternyi kerítéssel ellátott telket iszonyú pénz lenne, és akkor is csak a béna macskák nem tudnának átmenni rajta. Ja és a mi szomszédunk agyonverte a macskánkat, majd átdobta a mi telkünkre. Szóval a saját telkén nyugodtan gyilkolhat? Na ezt se hiszem el. Köszi a lepontozást észkombájnok! Még bőven belefér, mert 7000 válaszom van, 1 lepontozás nem számít.
2021. febr. 7. 22:39
 8/19 anonim ***** válasza:
89%
Én imádom a macskákat, volt sok macskám életemben, de kivagyok, mikor tele van a kertünk macskaszarral, pedig macskánk sincs, a másfél éves gyerek meg ott játszana. Oldd meg, szarasd otthon, vegyél neki almot. Nehogy már a szomszéd problémája legyen.
2021. febr. 7. 22:43
 9/19 anonim ***** válasza:
19%
Mekkora egy macskakaki? Amit ráadásul el is kapar minden házimacska. Úristen milyen világban élünk! 🤔😯😱
2021. febr. 7. 22:51
 10/19 anonim ***** válasza:
89%

Az gondolom eszedbe se jutott, hogy a macskád otthon tartsd, mi? Nekem is elegem van abból, hogy más állata után nekem van károm.

2-szer fordult elő, hogy a patkány csapdába a macska belelépett, s elvitte az egészet.

Mikor 4-5 éves voltam egy jó darabig kúráltak valami féreghajtóval, mert a macska a homokozóba sz@rt...

A csűr földjére sz@rnak folyton, így sokszor a szénát/lisztet az állatok nem akarják megenni. (Mert érzik rajta a macskaszart)

Pár éve a szomszéd macskája az egyik csibénket szinte megölte.

S még sorolhatnám.

2021. febr. 7. 22:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Szomszéd megfenyegetett hogy megöl, mit tegyek?

Már tettem fel kérdéseket a szomszéddal kapcsolatban, de azóta új fejlemény történt. Megpróbálom röviden összefoglalni: Kb. egy éve lebontotta a kerítést közöttünk és felhúzott egy újat. Mivel kimarkolta a földet, nálunk egy kis árkot hagyott. Most közölte azt is hogy...

Zaklat és életveszélyesen megfenyegetett a szomszédom mit tehetek?

Átcsalt magához egy ürüggyel és nekem támadt.Bezárt és fogva tartott majdnem fél oráig engem és édesanyámat.Rögzitettem hangfelvételre és jelentettem a rendörségen de azt mondják nem tartoztathassák le.Nagyon féltem az életem,mert halálal fenyegetett amit bizonyítani...

Érdemes ilyen esetben rendőrséghez fordulni? Mit tegyek, ha halálosan megfenyegetett a külföldi szomszéd?

Az édesanyám az idegösszeomlás szélén áll, nem tudom, hogyan lehetne ezt a helyzetet kezelni. Ezért szeretnék javaslatot kérni, előre is köszönöm a segítséget! Kb. 6 hónappal ezelőtt az emeletünkre, közvetlenül mellénk költözött egy pár Romániábòl, ( Szegedem...

Mit tegyek? Megfenyegette a kutyánkat a szomszéd. FONTOS!

Tehát egy lépcsőházban lakunk egy yorkival megengedett a kutyatartása, mert másnak is van itt.Tehát az egyik örült szomszédunk a feleségével nem nagyon szeretik a kutyákat úgy vettem észre.(A férje egyszer egy teljesen ártalmatlan és kedves nem vad kobór kutyát...

Tombhazba lakunk, az alattunk levo szomszed megfenyegetett hogy megmergezi a kutyamat mert sokat donget. Mindig porazzal jarunk ki ugyhogy nem hiszem...

egy honapja koltozunk az uj helyre es eleg jol megszokta csak mindig jatszik es szokik ami gondolom lehallatszik mert parket van.ejjel mindig alszik es nem ugat ugyhogy nem zavarjuk a csendet.Tanacsot kerek!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!