Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Mire számítsak?

Mire számítsak?

Figyelt kérdés

Van egy kutyám aki csak papíron az enyém. Amikor még kisebb gyermek voltam akkor kaptam. Viszont én panelban nőttem fel ezért a kutyus nagyszülői háznál volt vidéken.


A nagyszülők gondját viselték olyan szinten, hogy etették és itatták és a kötelező oltásokat megkapta. Egyébként nem volt rá odafigyelve, állandóan szökésben volt, szétszedte a kerítést és sebeket is szerzett amik nem kerültek ellátásra mert nem vitték állatorvoshoz, mondván az drága.

Mindez odáig fajult, hogy a kutya tele lett csimbókkal, sebbel, fél szemére meg is vakult. A kutya jelenleg 12 éves, azóta én is felnőttem.

Tegnap mondtam nagyszülőknek, hogy mostmár ideje lenyíratni kutya kozmetikussal a szőrét és állatorvoshoz vinni. Adtam is pénzt rá a nagyszülőknek akik elvitték.


Viszont amikor a kutyakozmetikus meglátta a kutyát azt mondta, hogy ő ezt nem fogja visszaadni nekünk mert borzalmas állapotban van és ÁLLÍTÓLAG megtette a feljelentést állatkínzásért. Én nem voltam ott, nagyszülők vitték el.


Az lenne a kérdésem, hogy amennyiben tényleg megtette a feljelentést én most mire számíthatok mint papíron a kutya hivatalos tulajdonosa?

Ugye nem kerülök börtönbe? Hisz a kutyához azon kívül, hogy papíron az enyém, közöm nem volt. Nem is értem minek engedték nekem meg 10-12 évesen, hogy kutyám legyen. Nyilvánvaló volt, hogy nem fogok vele foglalkozni.máj. 4. 22:18
 1/10 anonim ***** válasza:
76%
Kérdező - anélkül, hogy vádolnálak, mert van neked most elég bajod -, az oké, hogy akkor 10-12 éves voltál, de most 22-24 lehetsz. Hogy a rákban nem láttad az utóbbi években, hogy a kutya vak, és tele van sebekkel? Tök mindegy, hogy kinek a nevén van, rég el kellett volna vinned orvoshoz - vagy ha nem volt pénzed, mindezt jelezni a szüleidnek - és utána keresni neki egy másik gazdát.
máj. 4. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
68%

Bejelentéstől függ, mmint amikor kötelezően be kell jelenteni a tartott ebet az önkormányzatnak, akkor meg kell adni azt az infót is, hogy kié jogilag az eb és ki az aki napi szinten ellátja. Mindkét személy elérhetőségét és lakcímét is, etc...


Ha ez mindig a valóságnak megfelelően meg volt, akkor kevésbé terhel a felelősség, viszont még mindig felmerülhet a kérdés, hogy miért nem érdekelt a kutyád sorsa. Ha nem érdekelt, akkor miért nem lett az a gazda, akinél a kutya volt.


Más kérdés, hogy 12 évvel ezelőtt te hány éves voltál, és hány éve lettél felnőtt.


Én amúgy nem félnék ettől. Nyugodtan jelentsen fel az, aki szerint az eb rossz állapotban volt. Ha ezt tudja bizonyítani, és látod, hogy igaz, szabályellenes volt a tartása, akkor még mindig sok kifutása lehet az ügynek.

máj. 4. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
67%
* bocs a 12 éves dolgot összekevertem :)
máj. 4. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
79%

Emeld meg a fenekedet, menj el a kozmetikushoz és beszélj vele te magad. Aztán fogd a kutyádat, ha meg tudod győzni és odaadja neked, törődj vele, ne a nagyszüleidtől várd el, hogy rohangáljanak vele, miután nekik csak púp a hátukon.

Ennyit tudsz tenni.

máj. 4. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
77%

A kutyakozmetikus tehet feljelentést, de a kutyát nem tarthatja magánál.


Itthon, eddig csak pár esetben kapott letöltendőt néhány állatkínzó.


Sokat elárul rólad, hogy magadat félted és nem annak a szerencsétlen kutyának a sorsán szeretnél javítani.....

máj. 4. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
64%
A kutya oltási könyve a te nevedre lett írva?
máj. 4. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
83%
Kizártnak tartom, hogy gyerek nevére lehet kutyát venni. Valamelyik szülőd lesz papíron a gazda, nem te.
máj. 4. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
86%

Kutyát nem tarthat bent a kozmetikus, ezért őt lehetne feljelenteni. Te meg vak voltál, hogy most tűnt fel milyen a kutya idáig?

Mivel hivatalos tulajdonosigazolásra csak a származási lap elfogadható, neki gyanítom nincs, így tök mindegy mi van az oltási könyvben vagy az önkormányzati bejelentőben, oda fognak menni ahol a kutya van, tehát a nagyszülőkhöz.

Ők se fognak semmit kapni amennyiben ez az első ilyen esetük, legfeljebb pénzbüntetést és X napon belüli kutya önpusztítás elhárítását, tehát kennel, kerítés javítás, esetleg lánc. (Tekintve, hogy láncra lehet kötni a kutyát, ha azáltal a saját és mások egészségét megvédi, csak ezt a jogszabályt hajlamosak a fotelszakértők elfelejteni.)

máj. 5. 06:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
64%
Tipp: a nagyszüleid eltüntették a kutyát és a kozmetikusra kenik a dolgot, ahelyett, hogy azt mondták volna, hogy elszökött.
máj. 5. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
66%

Értem, mit akar a 9-es válaszoló. Hogy esetleg a nagyszüleid el akarták hagyni, elveszteni szándékosan a kutyát, mert már nem kellett nekik, és akkor otthagyták direkt a kozmetikusnál. Szerintem erre gondolhat, hogy direkt ők nem akarták volna elhozni a kutyát a kutyakozmetikusról, csak ráfogják a kozmetikusra, hogy ő tartotta/tartja ott a kutyát.


Én amúgy nem tudom


De egyébként, ha folyon elszökött a kutya, meg fél szeme hiányzik, simán bántalmazhatta pl valaki, akár nem rossz szándékkal, csak félt tőle, mert pl belógott az ő telkére, vagy akár másik kutyákkal is összeverekedhetett.


De szóval, valahogy előbb kellett volna gondolni a kerítésre, hogy ne szökjön el, és akkor nem eshetett volna baja szegény kutynak; mert ez így most tényleg elég szívás. :S:S Ha nincs jó állapotban, nincs jó bőrben, nem fullosan ép a kinézete szegénykének. :S:S


Szóval tényleg , előbb kellett volna intézni, megoldani a kerítést; nemtom a nagyszüleid tudták-e, észrevették-e, hogy a kutya rendszeresen elszökik, vagy pl este csinálta a kutya a meglógásokat; meg pl hogy őnekik milyen a látásuk, pl észrevették-e, hogy a kutyának nem jó az állapota. Vagy csak most szembesültek vele pl. Szerintem nekik kellett volna okosnak, figyelmesebbnek lenniük, hogy ne hagyják a csóri kutyát ki-be járkálni. Mert hogy ha ezzel most szembesültek, az durva :S Nem figyeltek rá eléggé, hogy ne szökjön meg, hogy milyen a kinézete ... :S

máj. 5. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!