Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Megfontolnád a veganizmust,...

Megfontolnád a veganizmust, ha az állathasználattól mentes termékek ára azonos vagy alacsonyabb lenne, mint az állati eredetű termékeké?

Figyelt kérdés

Úgy is kérdezhetném: anyagi okai vannak annak, hogy nem vagy vegán, vagy más okból is elutasítod ezt az életformát?

Sok helyen, például Lidlben, a vegán termékek árát már az állati termékekéhez igazították.

jún. 10. 19:27
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos vagy sem, de én nagyon szeretem a tejtermékeket. A húst egyáltalán nem, nem is fogyasztok, de ilyen formában ez még édeskevés.
jún. 10. 19:36
 2/39 anonim ***** válasza:
Nem.
jún. 10. 19:45
 3/39 anonim ***** válasza:
Nem
jún. 10. 19:52
 4/39 Grimfox ***** válasza:
74%
Nem. A kiegyensúlyozott étrendet tartom természetesnek.
jún. 10. 20:13
 5/39 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a tejtermékeket nagyon szeretem, a vegán verzió is ehető de nekem pl a sajtok nem ízlenek, a többi még úgy-ahogy elmegy.

A mézet is nagyon szeretem cukor helyett.

Amúgy vegetáriánus vagyok, örülnék ha a húsmentes termékek ára lejjebb menne.

jún. 10. 20:27
 6/39 anonim ***** válasza:
Nem.
jún. 10. 20:33
 7/39 anonim ***** válasza:
75%

Nem.

Egyrészt az állati eredetű természetesebb.

Másrészt az íz/élvezeti érték még mindig nem olyan jó.

jún. 10. 20:47
 8/39 anonim ***** válasza:
esetleg
jún. 10. 20:52
 9/39 anonim ***** válasza:
100%
Inkább azt mondanám, hogy sokkal kevesebb állati eredetű terméket fogyasztanék. Tejterméket így sem fogyasztok sokat, mert laktózérzékeny vagyok.
jún. 10. 21:22
 10/39 A kérdező kommentje:

#4: szögezzük le, hogy a növényi étrend is lehet kiegyensúlyozott és a mindenevő is lehet tápanyagszegény.

#7: a növényi eredetű ételek is lehetnek ugyanolyan természetesek, nem muszáj a magasan feldolgozott húspótlókat vagy növényi tejeket megvenni, azok nélkül is lehet sok mindent enni. Ha belegondolsz, mindössze 4 összetevő van, amit nem eszik egy vegán, ebből három egyértelmű: hús, tojás és tej (meg ezek mindenféle származéka), és van a méz, amit a szigorú etikai vegánok kerülnek, de van, akinek belefér. Nálam határeset, de nem szoktam enni, ahogy más cukoralapú édesítőszert sem.

jún. 11. 00:43
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!