Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Hidegebb idõ beálltával is...

Hidegebb idõ beálltával is adtok a kutyának kullancs ellen tablettát? Vagy elég tavasszal és nyáron?

Figyelt kérdés

okt. 12. 21:23
 1/6 anonim ***** válasza:
84%

Októberben még lehet kullancs, szúnyog, később valóban eltűnnek, de a globális felmelegedés miatt már február végén is előbújhatnak.

Mindez időjárás függően változik, de nem az első fagyok a mérvadóak, ha utána enyhülés jön, még lehetnek aktív rovarok

okt. 12. 21:54
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Kullancs ellen már régóta egész évben kell védekezni!
okt. 12. 22:17
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Kullancsokkal, szúnyogokkal már több éve találkozom téli hónapokban is,, így egész évben védekezünk ellenük.
okt. 12. 22:22
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A kutyámon már januárban is találtam kullancsot. Igaz, akkor éppen enyhe volt az idő, de előtte volt fagy is. A fagyot ugye nem szeretik, de nem lehet előre kitalálni, hogy milyen lesz a tél. Én nem kockáztatnék.
okt. 12. 23:17
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Kiltix volt rajta egész évben. Tablettát sosem adtam,mert májkárosító.
okt. 13. 09:24
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem kutyának jobb, ha adod tovább. Nekem cicáim vannak, én abbahagyom a védekezést, de azért, mert szobacicák, nyáron pórázzal vannak kint, télen viszont semennyire. Kutyánál ez azért nem megoldható, én nem kockáztatnék. Csak akkor nincs bogár, amikor mínuszok vannak, az meg jó ha van egy hétig egy évben. :/
okt. 17. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!