Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Milyen kisállatot javasolsz...

Milyen kisállatot javasolsz 10 éves kislánynak lakásba, amit ki is lehet venni, és igényli/elfogadja a törődést?

Figyelt kérdés

Mi is a szülők foglalkoznánk vele, és kutya macska nem.

Jelenleg nincs más állat. Régebben papagájok voltak, de azzal is inkább a kizárás irányában vagyunk, mert szépek voltak meg aranyosak, de inkább olyat gondolunk, amit jobban meg lehet fogni, jobban kötődik az emberhez.

ápr. 30. 17:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
36%

Ha macska/kutya kizárva akkor elég szűk lehetőségeid vannak.

Pedig erre egy macska lenne a legjobb.

ápr. 30. 18:10
 2/14 anonim ***** válasza:
90%
Tengerimalac vagy hörcsög. Én ezt javasolnám.
ápr. 30. 18:12
 3/14 A kérdező kommentje:
Igen, gondoltunk malackára, hörcsögre vagy csincsillára. Csak vajon hogy döntsünk ezek közül..mindről vannak szép videók, meg hogy mind mennyire kedves, aranyos. Most azért mindet nem lehet.
ápr. 30. 18:15
 4/14 anonim ***** válasza:
79%

Macska azért jó, mert ha megunja esetleg, akkor is van olyan időszak, hogy elvan viszonylag egyedül.

Ez kevés állatra igaz, aminek ennyire saját akarata lenne és önálló.(de bizony ha a kezdet-kezdetén nincs helyesen nevelve, az okozhat később problémákat)

ápr. 30. 18:19
 5/14 anonim ***** válasza:
22%
Elmondod hogy kutya - macska miért nem jàtszik a témában? Pl egy golden retriver? Vagy ha a méret a gond, akkor egy csivava?
ápr. 30. 18:24
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Gyereknek sosem értettem miért kutyát kell adni 5-ös, hatalmas felelősség. Kell egyfajta rátermetség és még felnőttnek is hatalmas kihívás.

Jó dolog a kutya, de ahhoz kell maximálisan a szülő rátermettsége is.(vannak persze könnyebb "fajták" de óva intenék mindenkit, hogy a gyerek egyik napról a másikra megunja) A kutya egy komoly hobbi, egyfajta életmód és nem csak unalomtöltés.

ápr. 30. 18:27
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Hörcsögöt semmiképp. Éjszakai antiszociális állat, szívás hozzáértő orvost találni, ha baja van. Kisgyerek mellé nem is ajánlanám, ők nem biztos tudnak annyira óvatosan fogni, mint amit elviselne egy hörcsög. De ha mégis hörcsög, akkor hím aranyhörcsögöt javasolnék.

Tengerimalacból minimum kettő kéne.

ápr. 30. 18:38
 8/14 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Rágcsálók s nyulak nagy általánosságban viszonylag törékenyek/ nem bírják a durva bánást már ha az adott példány egyáltalán kezes, rövid életűek (sok faj kb 4-6 évig él, persze vannak kivételek, de azok is rendszerint kb 10 év körül húzzák) meg gyors az anyagcseréjük s nem mind szobatiszta. Plusz sokuk társas ezért többetmagával kell tartani. Ha ezeket meg lehet ugrani akkor tengerimalac, patkány, csincsilla, stb, jó választás lehet.

Ragadozók mint pl fehérhasú sün, vadászgörény meg szintén mozgékony. Kezesség változó. Mindkettőnek megvan a maga kihívásai, pl: sün főleg éjszakai s jó eséllyel gyakran kell mosdatni mert nem éppen zavarja őket ha végigralliznak a végtermékükben. Görényeket meg sokan kb úgy jellemzik ,hogy olyanok mint egy hiperaktív ADHD-s macska.

Hüllők általában nem ragaszkodnak érzelmileg olyan értelemben mint egy kutya. Cserébe sokuk nagyon kezes, úgy-ahogy interaktív, anyagcseréjük rendszerint lassú tehát ők nem fognak óránként egy vödör anyagot termelni, ha úgy van elvannak magukban amíg legalább a létminimumokat megkapják, fajtól függően vannak 10-20 évtől 50+ évig élők is. Viszont ők meg nem szőrösek-bolyhosak, ha ez fontos szempont. Plusz van ami élő rovarokat eszik, van ami rágcsálót (ami rendszerint fagyasztott, nem élő, de na, van akinek ez nem fér bele).

ápr. 30. 18:42
 9/14 anonim ***** válasza:
79%
5-ös válaszoló vagyok, 6-os válaszolónak felelnék- egész életemben, de leglábbis gyerekkorom óta, mi mindig tartottunk kutyát, nyilván faluhelyen ez azért elég természetes jelenség😊 oké, hogy az ezzel járó felelősség nem z enyém volt, de egy kutya mint társ, egy gyereknek rengeteget tud adni. Persze értem én, hogy talán a tartási körülmények nem adottak, vagy egyéb miatt nem opcio, de tartom hogy hasznosabb egy kutya a gyerek mellé, mint bàrmi más.
ápr. 30. 18:48
 10/14 anonim ***** válasza:
48%
patkány. bár elsőre undi, tudom, de jobb mindennél
ápr. 30. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Egy csimpánz vagy, egy bonobó lehet olyan okos mint egy 10 éves embergyerek?

Egy átlagos csimpánz valamivel okosabb egy 4 éves gyerektől!! Egy átlag ember IQ szimtje 100, viszont olyan emberek is vannak akiknek 200-at is eléri!!!! Csimpánzok között előfordolhat hogy, ilyen géniuszok születnek?? Remélem érthetően meg fogalmaztam!! 😃

Szerintetek milyen állat illik hozzám?

10éves vagyok, szeretem a madarakat, kutyákat stb. Nem vagyok rózsaszín stílusú! Kíváncsi vagyok a válaszaitokra, írjatok!

Vajon van rá megoldás hogy apámék elengedjenek 20:00-áig?

és ha van is rá megoldás akkor mi az én koromban? Amúgy 10 éves vagyok

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!