Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Mi mozog a törpenyulak alatt?

Mi mozog a törpenyulak alatt?

Figyelt kérdés
Néhány hónapja a kislányom kapott két törpenyulat rokonoktól. Mai napon azt vettük észre, hogy szőrcsomókat pakolt az egyik nyúl a sarokba és most voltam lent hozzájuk és észrevettem, hogy valami mozog a szőrcsomó alatt. Mi az? Nem mertem hozzányúlni.

júl. 3. 00:55
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Babanyuszi
júl. 3. 01:19
 2/22 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem egér. Na vajon mi lehet?
júl. 3. 01:19
 3/22 A kérdező kommentje:
#1 Az nem lehetséges, mert direkt párban kértem őket (fiú-fiú vagy lány-lány). Azt mondta a rokon, hogy így kaptam, ahogy kértem.
júl. 3. 01:24
 4/22 anonim ***** válasza:
89%

3-nak

A torpenyulak trukkosek, nem látszik rajtuk egyértelműen, hogy milyen neműek.

júl. 3. 01:55
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Biztos lány-lány, és mindkettõt vemhesen kaptad.
júl. 3. 02:10
 6/22 A kérdező kommentje:
Értem. És mit csináljak, hogy ne pusztuljanak el? Gyermekkoromban anno minden nyúl elpusztult állandóan, úgy tudom nagyon betegesek.
júl. 3. 02:11
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Jó lenne tudni, hogy tényleg lány-lány párosítás-e, az is lehet, hogy benézte a kedves rokon.

Ezen felül, hiába egyneműek, ivartalanítani kell őket, különben elég nagy valószínűséggel valamilyen jó kis gennyes méhgyulladást, vagy ivarszervi daganatot összeszednek, és akkor már a nyuszi élete is veszélyben van, meg drágább az egész művelet.

Kisnyulak:

Tudni kéne ki a mama nyuszi, és őt külön tartani a picikkel. Alapvetően naponta 2x szoptat, nem igényelnek nagy gondozást a picik a mama részéről.

Tiszta kézzel azért meg kéne nézni a fészket, mert simán lehet benne sajnos elpusztul nyuszi, és ahogy bomlik a kis teste, nem csak büdös lesz, de fertőzi a többit.

Kb. 10-12 naposan elkezdenek majd kijönni a fészekből, 6-8 hetesen választhatók le a mamáról.

Nyulak tartásáról előzetesen tájékozódtatok?

Mit esznek?

Mennyit?

Mekkora helyen vannak?

Oltásaik vannak?

júl. 3. 06:43
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok, kettőt fizet, sokat kap akcióban jutottál nyulakhoz. Vagy vegyes párost vettél, vagy eleve vemhesen került hozzád.
júl. 3. 09:51
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha néhány hónapja kapta őket, akkor én elvinném állatorvoshoz a nemek megállapítására a nyuszikat, mert a nyulaknál a vemhesség 1 hónap. Ha csak fészket építene, akkor az lehetne álvemhesség jele is, de ha mozog is benne valami, akkor elnézték az egyik nemét. Nem ritka egyébként az ilyen.
júl. 3. 10:26
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, őszintén érdekel, hogy te mire gondoltál, hogy mi mozog ott? Megadhatsz több verziót is, ha volt.
júl. 3. 13:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

SOS.Kaptam egy tőrpenyulat.Hogy gondozzam?

Faluban élek.Pár nappal ezelőtt a szüleim kihozták a régi házinyulunk ketrecét.Azt hittem a kotlós csirkét akarják beletenni mert abba szokták mióta nincs benne semmi.De ma reggel névnapom alkalmából arra keltem fel,hogy egy fekete holland törpenyuszit tartanak a...

A törpenyulam olajos magvakat (tökmagot) evett. Mit csináljak?

A törpenyulam tökmagot evett és nem tudom hogy mit kell ilyenkor csinálni. Mivel tudnám úgymond kiszedni kitisztítani a gyomràt?

A törpenyulam miért nem akar kijönni a ketrecből?

Mondják hogy minden nap engedjem ki. Már megvan a nyuszi 2 éve. Ryuknak hívják oroszlánfejű törpe nyúl,és hiába nyitom ki a ketrecet,nem jön ki. Ha kiveszem,körbeszaglál,és viszaugrik. Na akkor bezárom a ketrecet,erre felugrik a tetejére és ül ott. Még a bilizést se...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!