Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Lódarázs kiírtása?

Lódarázs kiírtása?

Figyelt kérdés

Belefészkeltek a házam előtt egy fába. Nem látszik a fészek. A fán több helyen vannak lyukak. Ki-be járkálnak folyamatosan. Tele vannak a kertemben a darázs csapdák lódarázzsal tehát tuti sokan lehetnek.

Ha fentről szórok be hangya port vagy fáradt olajat az megöli őket?

Vagy mit kellene tennem?

Van amúgy mellette egy másik fa, abba meg mêhek vannnak. Őket már korábban észrevettem, senki nem vállalta a befogásukat mert problémás. Gondolom ha meg lesznek zavarva a lódarazsak akkor beköltözik a pár db túlélő a méhek helyére, ugye?

aug. 29. 06:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
87%
Van rájuk speciális spray, sokkal erősebb mint a normál rovarírtó, kicsit habos állagú befújod vele és szaladsz. 15 perc és vége, a fészket kiszeded és elpusztítod (elégeted) a lárvákat. Vigyázz, mert félig halottan is képesek megmarni a tetemek!
aug. 29. 06:48
 2/11 anonim ***** válasza:
83%
Inkább hívnék darázsirtó céget. Rohadt veszélyes tud lenni a sufnituning kísérletezés.
aug. 29. 07:25
 3/11 anonim ***** válasza:
68%

Ha közterület: Ne nyúlj hozzá! Értesítsd az önkormányzatot, mert a közveszély elhárítása az ő feladatuk.

Ha magánterület: A te felelősséged. Hívj profi darázsirtót, és felejtsd el a hangyaport vagy a fáradt olajat, mert azzal csak felbőszíted őket és mérgezed a fát.

aug. 29. 08:33
 4/11 anonim ***** válasza:
89%

"Ha fentről szórok be hangya port vagy fáradt olajat az megöli őket?"

Nem öli meg őket.

Meg a telibe rájuk nyomott darázsirtó spraytol is órákig fetrengenek utána.

aug. 29. 08:45
 5/11 anonim ***** válasza:
81%

Lódarázzsal nem kellene szórakozni, mert ha megtámad - márpedig az egy agresszív szar, szóval esélyes -, és megcsíp, akkor belehalhatsz.

Hívj ki egy céget, ők megoldják.

aug. 29. 11:04
 6/11 anonim ***** válasza:
22%
2-es de ezt magyar fizetésből kéne megoldani valahogy. Ha nem túl nagy a fészek sötétedés után érdemes megtámadni mert akkor nem repülnek, vagy legalábbis mikor igen már késő és nem is látnak ha szerencséjük is van 1-2 csípést tudnak bevinni. Mondjuk én már megvárnám a telet akkor a mínusz fokban totál mozdulatlanok éjjel is nappal is, télen egyáltalán nem kell tartani támadástól akármennyi időd van kiírtani veszélytelenek olyankor.
aug. 29. 12:15
 7/11 AzImi ***** válasza:
0%
Vegyél fel egy olyan ruhát amin nem tudnak átcsípni, aztán disznóperzselővel jól égesd körbe az egész fát, főleg a lyukat ahol kijönnek.
aug. 29. 13:16
 8/11 A kérdező kommentje:

Be telefonáltam az önkormányzathoz, annyival letudták röhögve, hogy "mit kezdjünk mi azzal?"

Végül tegnap este szórtam be 1 deci hangya port, nagyon bevadultak tőle, de reggelre mind megdöglöttek. Tele volt a fa körüli rész tetemekkel

Egy se repkedett ma a környéken

szept. 1. 13:39
 9/11 anonim ***** válasza:

A technika nem volt rossz, de az időpont igen, szóval szerencséd volt.

Darazsakat irtani mindig reggel kell. Este még előfordul, hogy aktívak, meg melegebb is van, mint reggel. Reggelente még akkor se aktívak 8 óra előtt, ha már akkor is 25 fok van. Csak üldögélnek a fészken, és várják, hogy valaki lefőzze a kávét, mert anélkül nehéz munkába indulni... Én már megszüntettem vagy 500 darázsfészket, de ha lehetőségem volt választani, mindig reggel fogtam neki. Sapka, munkáskabát, hogy ha véletlenül rám esnek, ne legyen baj, aztán spray. Ha nem kellett különösen magasra fújni, akkor sima légyirtó, ami jól porlad. Magasra azért kell a darázsirtó, ami messzire visz. 1 perc várakozás 2-3 méter távolságban, hogy lehulljanak a darazsak, ne potyogjanak a nyakamba, utána le lehet lökni a fészket, és rálépni.

A lódarázs mondjuk bármikor repül szükség esetén, ebben eltér a kisebb darazsaktól, de reggel ő se olyan hirtelen, idő kell neki, hogy felszálljon. Nincs rá felkészülve, hogy védekezni kell, és reggel lassabban reagál. Alapból meg a lódarázs se agresszív, gyakran csak kézzel lelököm a fürt szőlőről, amikor le akarom szedni, ugyanúgy, mint a kis darazsakat. Ilyenkor kicsit sértődöttek, de még soha életemben nem csíptek meg.

szept. 6. 05:34
 10/11 anonim ***** válasza:

"Darazsakat irtani mindig reggel kell."

Szerintem jól csinálta a kérdező, hogy este, amikor már mindenki bent volt, akkor kezdte el irtani őket. Reggel, amikor kirajzott a fészek, én nem kezdenék darazsat irtani.

szept. 8. 09:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Kihez fordulhatnék segítségért ha a szomszéd ház padlásárol hozzám "járnak" át a lódarazsak?

A szomszéd ház padlására beköltöztek lódarazsak és nappal az én udvarom lepik el, este se villanyt kapcsolni, se ablakot kinyitni nem tudunk mert a fényre is özönlenek.... Stb. A kedves szomszédomnak felajánlottam, h ki is fizetem az irtást, csak engedje be a padlásra...

Hogyan lehetne Lódarázs fészket kiirtani házilag?

Pár napja fedeztük fel, hogy a padláson egy nagy lódarázs fészek van.Olyan kb mint egy dinnye.Nagyon nagyok a darazsak, és olyat is hallottam hogy ha 2-3 megcsip akkor meghalhatsz.Hogyan lehetne ezeket házilag kiirtani??

Fa odvába befészkelt lódarazsak kiírtására meggyújtott kénlapot bedobni az odúba mennyire tűzveszélyes?

A kertünktől kb. 100 m-re egy élő fűzfa odvába befészkeltek a lódarazsak. Sötétedés után a kertben semmilyen lámpát nem tudunk felkapcsolni, mert tömegesen jönnek a fényre. Vidéki ingatlan, nagyvárosoktól távol, egy szakszerű írtás kiszállással 25e lenne, erre nincs...

Lódarázs kiirtására jô a Reldan?

Unifoszt betiltották, helyettesitonek javasolja egy oldal, de nem kimondottan darázs ellen. Egy egész kaptárt fel kell számolnom.

Lódarazsak vannak az almafában van rá valami jó írtószer?

Az almafában van egy nagyobb juk amin közlekednek (egyett már be gipszeltem de itt van ez is) nincs valami vegyszer vagy füstölgő amit hajnalban be dobnék a lyukon (persze utánna nyúlcipő) gyorsan gipsz és ki mulnának.Nem lenne gond ha messze lennének de ott vannak a közelben

Milyen módon tudnám kiirtani a tetőgerenda alá költözött hatalmas lódarazsakat? Ellehetetlenítik az életemet! Ötlet?

Bejárati ajtóm felett lehet a fészkük, este képtelenség ajtót nyitni tőlük, ablakaimra-ajtómra is rátelepednek kívülről, ha ég a villany bent. Segítsetek! Köszönöm!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!