Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Mi a különbség a tyúk és a...

Mi a különbség a tyúk és a csirke között?

Figyelt kérdés
2009. márc. 22. 19:47
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
Hát a tyúk a kifejlett baromfi, a csirke fiatal tyúk. Nem tudom mennyi idős korban mondják már hogy tyúk, lehet köze van hogy tojik e van szaporodik e. De ha csirkemellet veszel a boltban, az biztos, hogy tyúk mell.
2009. márc. 22. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
91%

A csirke pelyhes. Amikor tollasodni kezd, akkor jérce. Ekkor rántanivalónak nevezik. Ez a kamaszkor. Már e végén is tojhat, de kisebbet.húsboltban a jércehúst nevezik csirkének.Ha felnő, tyúk lesz.Kikerekedik, Nem csak a fedőtollak, hanem az alsók is tollak, nem pihék. Két kiló, vagy több.Méretes tojást tojik. KOmolyan viselkedik.

A boltban mindig csirkemellet árulnak. Jérce, pontosabban.

A tyúk húsát sokáig kell főzni. Nem lehet már csak úgy kirántani, mert nem sül meg. Esetleg , ha előtte megfőzöd a levesben. A tyúk levesnek jó, pörköltnek, töltött tyúknak - ahol sokáig főhet. Húsa sokkal ízletesebb, mint a csirkehús.

2009. márc. 22. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Szóval akkor a csirke a fiatal, a tyúk az idősebb?
2009. márc. 22. 20:20
 4/7 anonim ***** válasza:
84%
Van még a kakas is! Az is lehet csirke, meg kiskakas. Amit eszel, nem tudod, jérce-e vagy kiskakas?
2009. márc. 22. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
25%
városi fiatalok... xD
2009. ápr. 8. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
66%

Csibe->csirke->jérce->tyúk

baromfi "életszakaszai", mindegyik egy kicsit más ízű

a hím a kakas, a kiherélt kakas a kappan

2011. ápr. 6. 23:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A faj a tyúkfélék közé tartozik, tehát tulajdonképpen mindegyikük tyúk, attól függetlenül, hogy milyen életszakaszban van éppen. Ezen belül különböztetjük meg pl. a tojótyúkot (nőstény), kakast (hím), de lehet még lejjebb is bontani. A tojótyúkokat tartják tojástermelésre, a kakasokat az üzemekben mind megölik, alig pár órásan, mert nem tojnak és lassabban is híznak mint a nőstények.

Csirkének azokat a tyúkokat nevezzük, akik még nem ivarérettek. Az üzemekben több tízezret tartanak összezsúfolva, és úgy tenyésztették őket, hogy nagyon nagy mellhúsuk és combjuk legyen. Őket kb. 39 nap múlva levágják, tehát még tul.képpen gyerekek. Az ő húsukat veszed a boltban, amikor csirkét veszel, vagy akár mellet, combot, far-hátat...májat...

A tojótyúkokat kb. 1 évig tartják (háznál természetesen tovább), de addigra kimerülnek a tojásrakástól és rágós a húsuk, betegesek is. Így őket nem igen árulják boltokban, általában lisztet csinálnak belőlük és állati takarmányba kerülnek, vagy állateledelekbe, porlevesekbe...

2012. júl. 3. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!