Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » A méheket hogyan lehet kiirtan...

A méheket hogyan lehet kiirtani? [bővebben lent]

Figyelt kérdés

A szomszédnak van vagy 10-15 kaptára, és ez engem és a családomat eléggé zavar, mivel jó párszor már megcsíptek minket, múltkor 1 éppen az akhilleuszomnál csípett meg és majd 1 hónapig olyan volt a lábam mint 1 elefánté, előtte meg anyám kezét csípte meg az meg olyan volt mint 1 nagy zsíros pecsenye 5 debreceni kolbásszal neki is majd 1 hónapig... már korábban fel lettek jelentve mert 3x áttelepült hozzánk 1-1 kaptár méhe... nagy gombócba voltak 1 fa ágán, miattuk kellett kivágnunk a körtefánkat és a szilvafánkat is, aztán kivitték a tanyájukra vagy én nem tudom, és most van 1 kerti tavunk már 1 ideje egész nagy 10mx6m eres és valahogyan, nem tudom hogyan vagy szerzett engedélyt vagy illegálisan megint méhészkedik és az összes méhe a mi tavunkhoz jár inni, keresztül az egész udvaron, szóval nem nagyon legyet meglenni az udvaron nappal, max esőben vagy este, de este meg ott vannak a szúnyogok. Elvinni valószínűleg nem lenne hajlandó mert a múltkor sem volt hajlandó még ki nem jött a feljelentés.

Valamivel kilehet irtani azokat a méheket amik idejárnak inni? Akár be is vihetik a kaptárba a mérget hogy kihaljon az összes...


2010. jún. 10. 18:19
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem jelentsd fel még egyszer, jobbat nem tehetsz. Ha most megmérgezed a méheit (amúgy nem tudom ez hogyan kivitelezhető) akkor ő is feljelenhetne téged és abból csak a baj lenne. Beszéljetek vele inkább, mond meg neki, hogy ha nem tesz vmit akkor meglesz a következő feljelentés is. Ha süket fülekre találtok akkor irány feljelentést tenni. Remélem sikerül megoldani a dolgot. Üdv.
2010. jún. 10. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
De ha jól tudom akkor van engedélyben valami olyasmi hogy x méter távolságba kell tartani a kerítésről (eddig a hátsó kertben a kerítés mellett voltak a kaptárok szóval nem lehetett füvet nyírni sem mert megtámadtak aztán a feljelents után volt pár év szünet gondolom beijedt), meg víztől v én nem tudom, szóval lehet h nem érne semmit a feljelentés elvinni meg nem fogja mert már próbáltuk megbeszélni vele...
2010. jún. 11. 11:39
 3/4 anonim válasza:

Velem is hasonló a helyzet. X m? -nem számít mivel repül. 3 évig tűrtünk, most 1,5 éve pereskedünk. A törvény védi őket, így csak birtokháborítási pert tudsz indítani. Az biztos, hogy méhészet mellett lehetetlen az élet. Miért nem értik meg ezt? Már ezzel álmodok.

Most mi a helyzet veled, sikerült eltüntetni?

2011. ápr. 18. 03:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 szabóméhészet ***** válasza:

nekem is volt ilyen akadékoskodó szomszédom,hamar sikerült a fejével beszélni hogy ne mondjon hülyeségeket :) neki állitólag a házát piszkitották le a méheim :) tipikus panelpatkány volt,kertesházba nem való embertipus.


szóval méhtartás szabályai:


a méhészetről


1. §A méhészkedést - a vonatkozó külön (állat-egészségügyi, növényvédelmi stb.) jogszabályok megtartásával - erre alkalmas területen mindenki szabadon gyakorolhatja. Háztömbök területén méhészetet létesíteni és fenntartani nem szabad.2. §


(1) A többlakásos lakóházak udvarán és közös használatú kertjében méhészetet létesíteni csak az összes lakás bérlőjének (tulajdonosának) hozzájárulásával és a (2) bekezdésben foglaltak megtartása mellett szabad.


(2) Méhészetet közös használatú épülettől és a szomszéd ingatlanoktól 4 méter, használatban levő utaktól (közúttól, saját használatú úttól) pedig az út melletti vízvezető árok külső szélétől számított 10 méter távolságon túl szabad csak elhelyezni. A saját használatú út tulajdonosa (használója) az út ideiglenes lezárása esetén az úton és az út mentén a letelepedést engedélyezheti.


(3) Ha a szomszéd ingatlantól való 4 méter távolságot megtartani nem lehet, a méheknek ellenkező irányban vagy - legalább 2 méter magas, tömör (deszka stb.) kerítés vagy élősövény létesítésével - a magasban való kirepülését kell biztosítani.


(4)3. §4. §


Vándoroltatás a méhcsaládoknak az állandó telephelyről méhlegelő kihasználása, illetőleg megporzás céljából történő ideiglenes elszállítása, kivéve a rajnak vagy az anyának erre szolgáló ládában való szállítását.


5. §


(1) Vándorméhészetek telepítésére a 43/1968. (XII. 6.) MÉM rendelet 51. §-ának és az alábbi (2)-(4) bekezdéseknek a rendelkezései irányadók.


(2) Államilag ellenőrzött anyanevelő és pároztató telephez 5 km-es körzeten belül méhcsaládokkal letelepedni csak a telepvezető engedélyével szabad.


(3) Utak közelében történő letelepedés esetén a méhlakásokat úgy kell elhelyezni, hogy azok kijáró nyílásai az úttal ellentétes irányban legyenek. Az úton a méhészettől jobbra és balra 50-50 méter távolságra, jól látható helyen „Vigyázat méhek!” felirattal figyelmeztető táblát kell elhelyezni.


(4) Vándorméhészetet 20 családnál nagyobb állandó méhészettől csak legalább 200 méter távolságra szabad elhelyezni. Ettől a szabálytól azonban az érdekeltek megegyezéssel eltérhetnek.

2013. ápr. 6. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!