Találtam egy darázs a lakásban, de nem találom hogy milyen fajta lehet. Valakinek ötlet?
2.5-3 centi hosszú, szárnyfesztávja kb 5 cm, a potroha nagyrészt sárga, a tor felé fekete, a tor teljesen fekete, a feje pedig sárga, kis vörös beütéssel, de nem annyira vörös mint egy lódarázsnak.
Ez már a második amit találok. Milyenn faj lehet ez?

válasza:Óriás tőrösdarázs ?
Ha az --akkor, mint olvashatod-- szelíd, hasznos és védett.
Csak a magyar városlakónak szokása mindentől összeszrni magát, ami mozog, úgy elszokott a természettől.
Márpedig csak attól félünk, amit nem ismerünk. Elég elszomorító, de te ne tarts tőlük, nem bántanak! :)))
Kicsit nagyobbak, de még hasznosak is!
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Volt hogy éjjel bent volt és csak reggel tűnt fel hogy bent van.Viszont napközben észre lehet venni ha benn van?
Sajnos sehogy nem sikerült ráfókuszálnom, azért valami látszik belőle: ez minden képem róla.
kb. másfél-két cm hosszú, a feje teljesen fekete vagy nagyon sötét barna,a fejét és a potrohát egy vékony kis valami köti össze, a potroha,fekete és sötétsárga csíkos, de találkoztam már teljesen feketével is, a szárnya és a lábai, csápjai barnásak. Két, három...
Hihetetlen de a tarantula pókot is elkapja!
Ma egy ilyet fogtam amint épp egy hüvelyk ujjnyi lyukat fúrt a fába, de a neten sehol nem találom hogy mi lehet ez.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!