Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Találtam egy darázs a lakásban...

Találtam egy darázs a lakásban, de nem találom hogy milyen fajta lehet. Valakinek ötlet?

Figyelt kérdés

2.5-3 centi hosszú, szárnyfesztávja kb 5 cm, a potroha nagyrészt sárga, a tor felé fekete, a tor teljesen fekete, a feje pedig sárga, kis vörös beütéssel, de nem annyira vörös mint egy lódarázsnak.

Ez már a második amit találok. Milyenn faj lehet ez?

2018. szept. 9. 08:14
 1/2 anonim ***** válasza:
87%

Óriás tőrösdarázs ?

[link]

Ha az --akkor, mint olvashatod-- szelíd, hasznos és védett.

Csak a magyar városlakónak szokása mindentől összeszrni magát, ami mozog, úgy elszokott a természettől.

Márpedig csak attól félünk, amit nem ismerünk. Elég elszomorító, de te ne tarts tőlük, nem bántanak! :)))

Kicsit nagyobbak, de még hasznosak is!

Üdv.

[link]

2018. szept. 9. 08:38
 2/2 A kérdező kommentje:
Nem, sajnos nem ez volt, a feje nem ennyire vörös, és tipikus darázsfej formájú a feje, nem ilyen kerek
2018. szept. 13. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

A darázs ha bemegy a lakásba lehet észlelni hogy benn van vagy lepihenős fajta és bent nem röpdös ide-oda?

Volt hogy éjjel bent volt és csak reggel tűnt fel hogy bent van.Viszont napközben észre lehet venni ha benn van?

Ez milyen fajta darázs? (képek)

Sajnos sehogy nem sikerült ráfókuszálnom, azért valami látszik belőle: ez minden képem róla.

Milyen fajta darázs lehet? Elég félelmetes - többi lent

kb. másfél-két cm hosszú, a feje teljesen fekete vagy nagyon sötét barna,a fejét és a potrohát egy vékony kis valami köti össze, a potroha,fekete és sötétsárga csíkos, de találkoztam már teljesen feketével is, a szárnya és a lábai, csápjai barnásak. Két, három...

Milyen fajta darázs ez?

Hihetetlen de a tarantula pókot is elkapja!

Milyen dongó vagy darázs fajta a képen látható egyed?

Ma egy ilyet fogtam amint épp egy hüvelyk ujjnyi lyukat fúrt a fába, de a neten sehol nem találom hogy mi lehet ez.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!