Az egyik vitorláshal folyamatosan a növények közt bújik,mi oka lehet rá?Nem tűnik betegnek,ha kaját kapnak azonnal előjön,és ívni sem láttam-persze lehet,sötétben csinálták.

válasza:Több infó kellene, például: mekkora akvárium; milyen szűrés; hány hal van (pontosan, fajonként); növényzet; talaj; dekoráció; fény; etetés mivel mikor mennyi; vízcserék hogyan mennyi; mióta van meg; egyéb tünet (pl: viselkedés, színe, étvágya stb rendben?)?
Így nekifutásból csinálhatsz egy legfeljebb 20-30% vízcserét, biztos ami biztos alapon. Utána meglátjuk mire lehet a legnagyobb esély.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Van 3 aranyhalam és van 2 aymonierim. Folyamatosan cseszteti őket az egyik, szó szerint letámadja az aranyalakat, az aranyalak meg menekülnek tőle. Pár hónappal ezelőtt elpusztult az egyik aranyhalam. Az egyik aymonieri olyat is csinált vele, hogy "rácuppant"...
Eddig őszintén nem igazán foglalkoztam a víz keménységével, de gondoltam belevágok. Így ma mértem az akvárium vizének gh és kh értéket (gh: 21, kh: 14), ez azt jelenti hogy kicsit növelné kellene a ght majd lágyítani a vizet ha nem tévedek ha javitsatok ki, szeretném...
Pontosan nem tudom a nevet, olyan mint az aranyhal, csak fekete es ilyen gulu szeme van 😅 na szoval mindig az akvarium bal sarkaba lebeg a viz tetejen, de mar honapok ota, az a “megszokott” helye, neha beindul uszkal ossze vissza el van, de alltalaba ott van , van...
Vettem fél éve 6db panda páncélost, abból 5 elpusztult, 1 hónapja vettem 5-öt, abból megint elhullott 2, és nem tudok rájönni, hogy mitől van. Egyébként 120 liter az akvárium. Rajtuk kívül neonhal 6db, rózsalazac 8db amanda lazac 5 db van meg néhány garnéla. A többi...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!