Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogyan csinálhatnék egyedi...

Hogyan csinálhatnék egyedi hátteret egy 72L-es akviba? 60*40*30

Figyelt kérdés

Olyanra gondoltam ami vékony nem vesz el sok helyet,de nagyon szép.Milyen anyag lenne hozzá a megfelelő?Milyen festékkel színezhetném?

Válaszaitokat köszönöm!


2013. aug. 27. 12:37
 1/5 anonim ***** válasza:
A legegyszerűbb ha femész akvagurura vagy akvarista.hura ott van nagyonsok hátterezési tlet ott megtalálod az igazit :D
2013. aug. 27. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 YourDestiny ***** válasza:
Polisztirol, vízálló, élelmiszerbarát, flixibilis csemperagasztó (lehet fagyálló), FBS. Ez kell hozzá. Nekem is van leírásom róla akvaristán. Ha tartósabbra szeretnéd, mert később pucolgatni szándékozod az algát róla, érdemes egy réteg epoxi gyantával bevonni. Létezik matt is, ami nem fénylik.
2013. aug. 27. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Lehet hogy ilyen kis akváriumra érdemesebb venni egy gyárit, mert a csemperagasztó sem olcsó és szerintem olyan nagyon kicsi kiszerelésben nem lehet kapni, vagy hát nem tudom. Én csak kaptam egy adaggal, kipróbáltam, egy hungarocell lapot öngyújtóval megégettem ragyásra, aztán lekentem 3x csemperagival. Kiszáradt, szép világos szürke lett. Aztán betettem az akváriumba, megszívta magát vízzel és sár színű lesz, olyan mint mikor épp lekentem. De a felülete olyan gyenge. Most ez hiába flexibilis, azért elég könnyen lepattogzik, amikor beraktam a szélein le is jött pár helyen és már kilátszott a fehér hungarocell.


Aztán a víz olyan fura csemperagasztó szagú lett tőle.

Áztatni nem áztatgattam, csak feltöltöttem vízzel, egyszer, de nem tetszett, inkább kivettem és bedobtam a hűtő mögé. A gyári hátterek sokkal jobbak. Nem a kinézet miatt, hanem azok erősebbek és nem oldódnak bele a vízbe. Viszont a csemperagasztósnál én nem vagyok benne biztos hogy nem oldódik. Nekem olyan furcsának tűnt. Nem mertem használni végül.

2013. aug. 27. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 YourDestiny ***** válasza:
Ha lekezeled epoxival, ugyanaz lényegében, mint a gyári. Értelemszerűen ki kell neki ázni. Addig porzik, meg hát szaga is van. Ez minimum 4 nap, jó esetben. 3 réteg egyébként kevés, hacsak nem kented jó vastagon. Ha lepattog, akkor pedig vagy túl hígra keverted a ragasztót, vagy nem hagytál 24 óra száradási időt a rétegek közt, vagy egyszerűen alkalmatlan csemperagasztót választottál. Meg hogy drága... hát egy jobb olyan 3000 ezer közele, és kijön belőle egy ezer lieresre is a háttér. A sárszínű pedig megvilágítva szürke lesz. Na de mondjuk lehet színezni vasoxid festékporral. Nekem a gyárik nem nagyon jönnek be. Túl laposak, nincsenek rések, meg olyan természetellenes is a legtöbb.
2013. aug. 28. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat,sokat segítettetek!
2013. aug. 28. 17:53

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!