Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Szerintetek szép, nincs...

Szerintetek szép, nincs túltelepítve, illetve nem lenne? (Infòk és képek, lent)

Figyelt kérdés

Az aksi lakòi: 3 felnőtt guppi, 14-15 kis guppi, 4 pàncèlosharcsa, 3 mickey mouse platti, 3 tapadòs hal, 4 fekete molly, 2 nőstèny ès kèt hìm xifo, 1 stendal hal, 5 neon hal. Ehhez szeretnèk mèg 2 leopàrd harcsàt ès 5 neon, vagy èkfoltos halat. A kèt fenti kèrdèsre vàrom a vàlaszokat, előre is köszi. :)

[link]

[link]

[link]

2014. máj. 10. 19:49
1 2 3
 11/21 YourDestiny ***** válasza:

Mert abból élnek, hogy eladnak.

Az alga a túltelepítés és egyrészt ebből adódó gyenge szűrés miatt van. A stendhal halat, neonhalakat, mollykat, szifókat, ancistrusokat és guppikat vagy plattikat add el. A szűrésed is gyengének tűnik, ami talán elbír, az a páncélosok vagy pár guppival, vagy pár plattival. Aztán meg olvasd el ezt, hogy problémamentesen tudd kezelni és ne algásodj el (akkor algaevő sem feltétlenül kell):

[link]

[link]

2014. máj. 10. 22:42
 12/21 A kérdező kommentje:
Oks, köszi a segìtsèget :)
2014. máj. 10. 22:46
 13/21 anonim ***** válasza:

Jó akkor te is egy átvert emberke vagy, így azért más a képlet, de nem mentség mivel kérdeztél itt, így mielőtt veszel valamit ugyanúgy kérdezhetsz előtte.

Darakór: [link]

Uszórothadás: [link]

Algásodás: [link]

100 literbe való anci: [link]

Hideg vizes neon: [link]

Agresszív nagytestű stendal: [link]

100 liter felett tartható nagytestű xipho: [link]

Szintén 100 literbe ajánlott fekete molly: [link]

A linkelt halak a plusz, az elején leírt betegségek kiváltó oka a túl telepítés, rossz vízminőség.

Az emers egy növénytermesztési technológia, arra céloztam, hogy szerintem ezek új növények.

2014. máj. 10. 22:46
 14/21 A kérdező kommentje:
A halakkal együtt jöttek màrcius elejèn. Igazábòl ez az aksi màsodik ùjraindìtása, ezèrt gondoltam, hogy mehetnek bele ugyan azok a halfajták. Csak mivel ők voltak betegek, lent barna algás a vìz hàtul pedig zöld, ezèrt merült fel bennem, hogy valamk nem jò, elsőre minden okès colt, költözès miatt eladtam az akkori halakat.
2014. máj. 10. 22:56
 15/21 A kérdező kommentje:
Ez a szűrő 400l/h.Mekkorát vegyek bele?
2014. máj. 11. 10:33
 16/21 anonim ***** válasza:

Nem a szűrő a gond, van egy hal állomány ami ammóniát termel, abból lesz nitrát ha jó a szűrés, és megfelelő a karbantartás.

[link]

Ha sok a hal sok ammónia keletkezik, sok nitrát lesz, több mint ami a növényeknek kell, a vízcserékkel sem tüntethető el érdemben, hétről hétre növekszik az előző héthez képest a menyisége, egyre több ragad be.

Ahogy a halak nőnek ez alga, gyorsan elkoszolódó ajzat, legyengült halak, betegségek formájában mutatkozik meg.

Sok esetben akármilyen jó a szűrés jön a nitrát, nitrit mérgezés.

[link]

A folyamatosan magas nitrogénvegyület szint miatt a halak immunrendszere is leépül, majd jönnek a szokványos betegségek, darakór, hasvízkór stb amik egy nem túltelepített, jól szűrt, gondozott akváriumban,

ismeretlenek.

2014. máj. 13. 05:46
 17/21 A kérdező kommentje:
Èrtem, sajnos nem magyarorszagon tartom oket igy nem tudom oket vissza vinni pedig lenne egy ket szavam az eladokhoz..A legnagyobb baj jelenleg a stendal hal :((
2014. máj. 13. 20:55
 18/21 fishbone62 ***** válasza:

Szia!

Nem szeretnélek megbántani de nagyon sok a hal az akváriumod- kicsi. Szerintem a csökkentésen gondolkodj mint a telepítésen .

De ha továbbra is a telepítésre törekszel akkor szerezz be egy 200 literes akváriumot .Illetve a google a barátunk olvas utána a halaid igényeinek !!!

Egy példa: -Egy guppinak 4-5 liter víz lenne az élettere minimum ...

2014. máj. 14. 22:28
 19/21 fishbone62 ***** válasza:
lenne egy ket szavam az eladokhoz.= Pont ez a céljuk ,hogy mindenféle hülyeséget eladjanak hiszen ebből élnek !
2014. máj. 14. 22:51
 20/21 anonim ***** válasza:
31%
Minek emeled ki? Leírták hozzá értő emberek, hogy mi a teendő! Arra vársz, hogy valaki megdícsérjen, hogy nagyon "szép" akvárium és ,hogy tegyél még bele 10 halat?
2014. máj. 15. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!