Le tud ívni az ibolyalazac egyedül?
Nem feltétlen hasvízkóros!
Nem fog ívni egyedül. Miért is tenné?
Vemhesen vettem, egyedül maradt.
Annyi volt a kérdés, hogy lerakja e a nyamvadt ikráit?
Jó lenne, ha kaphatnék végre értelmes választ is ezen az oldalon; mindenki csak hülyülni jár fel? - Tisztelet a kivételnek...
Hát, köszönöm. :P
Honnan tudod, hogy nem alsóba járok egyébként?
Anoním oldal; fogalmad sincs, ki ír neked egy másik gépnél ülve. De ha valaki kérdést ír, választ vár. Nem hülyeséget.
"Vemhesen vettem, egyedül maradt"
Nem eleven szülő, így nem lehet vemhes, terhes. Az elevenszülőknél belsőleg történik a megtermékenyítés, erről nem írnák többet:)
Az ivás egy rítus, vannak halak ahol násztánc, egyedi jelek, viselkedés, előzi meg. A nőstény kibocsájtja az ikrákat magából, jön a hím és megtermékenyíti.
Egyes fajok az ivás után már nem tekintik sajátjuknak az ikrákat, így megeszik,(a te halad is) mások az felnevelik az utódaikat és védik őket.
A te haladnak valószínű egyszer csak leapad a hasa, társasban utódok nem lesznek, az ikra csemege a halaknak, elevenszülőknél lehet túlélő a kicsik között.
Remélem a fenti tiszta.
A # 4 kommentedben irt "egyedül maradt" kijelentést viszont ki elemeztetném, ezek szerint több ibolyalazac volt. Ha elpusztultak akkor annak az okára keres választ szerintem.
Ha nem jó a vízminőség gyanúsabb a hasvízkór, vezető helyen áll a rossz vízminőség okozta mérgezés utáni másodbetegségeknél.
Köszönöm szépen!
"Egyedül maradt."- a boltban. Előttem vittek el a 7 ibolyalazacból 6-ot és ő maradt ott egyedül. Lesznek még fajtársai, de bizonytalan, hogy milyen hamar tudom őket beszerezni. Ezért kérdeztem, mert olvastam, hogy több hal csak a párjával együtt, rítus kíséretében teszi.
Nem akartam, hogy fájdalmai legyenek vagy bármi baja. Köszönöm a válaszod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!