Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mien halakat vegyek az akváriu...

Mien halakat vegyek az akváriumomba?

Figyelt kérdés

Akvárium 120 l

800 l/h belső szűrő

400l/h levegőztető

20-25c

2014. máj. 16. 08:06
 1/5 YourDestiny ***** válasza:
Amilyen tetszik, amilyen halnak megfelelő a dekoráció. Ezenkívül a leírt liter per órák nem mondanak el semmit a szűrés hatékonyságáról.
2014. máj. 16. 09:48
 2/5 anonim ***** válasza:

120 literbe már egész sok fajta közül lehet választani. Belső szűrő esetén, semmiképp se telepísd túl.

Neked kell eldönteni, hogy mely halak tetszenek, itt tudsz válogatni: [link]

[link]

2014. máj. 16. 09:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem írták, a szűrés dönti el, belső szűrővel inkább apró halakból álló raj.

Külső szűrővel már lehetnek nagyobb testű halak, menj el a kereskedésbe, írd fel mi tetszik, ne vegyél semmit.

A neten, vagy itt, ki lehet totózni a megfelelő egyedszámot, társítást.

A diszhal infón ki lehet keresni a halakat, utána itt tudnak válaszolni, hogy a kiválasztott fajok mehetnek vagy sem egy akvába, ha mehetnek menyi.

De előbb a szűrést kell tisztázni.

2014. máj. 16. 19:04
 4/5 anonim ***** válasza:

Eddig a nekem legjobban tetsző akváriumokban lazacok voltak. 120 literbe tudnál már tenni ezekből 3-4 csapatot rózsalazacot,

ibolyalazacot,

serplazacot,

lángvörös pontylazacot,

lándzsafoltú pontylazacot,

izzófényű pontylazacot,

citromlazacot,

császárlazacot

és a kedvencem az összes közül: vörösfejű pontylazacot.

Ezek a vörösfejűek nagyon jól mutatnak, a marmagasságuk sem lesz nagy, a neonhalakra hasonlítanak alkatra.

Én sokféle halat tartottam már, de nekik soha semmi bajuk nem volt! Amikor elkezdtek egyszer dörgölőzni a halaim, az összes beteg lett, de egy lazac sem! Szerintem, ha jól vannak tartva, jó minőségű eledellel, nagyon kellemes látványt tud nyújtani velük egy szépen berendezett akvárium. Kedvelik a magasabb hőfokot is, nekem a legjobban 27C°-n érzik legjobban magukat, de sokáig voltak 25°C-on is.

Ráadásul nagyon rajhalak, mindenhova együtt úsznak, és eszméletlen jól néznek ki, mikor pl. gyorsan irányt váltanak....

Olykor csipkelődnek kicsit, de nagyon békés halak.

Majd írd meg, végül miket választasz!

2014. máj. 17. 17:58
 5/5 anonim ***** válasza:

4.vagyok

Itt egy aksi, amiben vörösfejűek vannak. Ugye, hogy klassz?

https://www.youtube.com/watch?v=gWj71L7khPE

2014. máj. 17. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!