Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » A tejelő hasznosítási típusú...

A tejelő hasznosítási típusú fajták húsát tilos feldolgozni?

Figyelt kérdés
Ha ilyen kecske vagy juh húsát meg akarom enni, vagy mondjuk legális útón állateledellé feldolgozni, az tilos vagy csak szimplán nem szokás mert nem jó annyira erre a célra?

2020. szept. 12. 09:21
 1/10 anonim ***** válasza:
86%

szerinted mit csinálnak velük miután kiöregszenek? idősek otthonába kerülnek? mennek kutya kajának

semi nem tiltja hogy megedd vagy feldolgozd őket

2020. szept. 12. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
92%

Azért vannak tejelő és hús fajták, mert az egyik fajta sok, jó minőségű tejet tud termelni elég hosszú időn át, miközben testileg vagy az átlag alatt, vagy az átlagon teljesít. (Egészséges állat, de termetre, húsmennyiségre nem jelentős)


A húsmarhák pedig átlag feletti méretet és tömeget érnek el, a húsuk is jobb minőségű, ám tejiparban nem tartják őket, mert annyi tejük van (vagy annyi sem), hogy a borjúikat ellássák. Főleg hogy csak tenyészfarmokon ellenek, a hízlaló telepen biztosan nem.


Ez azt jelenti, hogy az utóbbiból fogsz egy jó hamburgert enni a zingerben, vagy egy ízletest hátszínt készítenek belőle a konyhafőnökben, míg utóbbiak ha már nem adják a megfelelő tejhozamot leginkább szalámikba, konzervekbe, kutyatápokba kerülnek.

2020. szept. 12. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
17%
Csak addig tilos feldolgozni, amíg tejel. Tilos fejni is, meg közben levágni is.
2020. szept. 12. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
82%
*míg előbbiek, tehát a tejelők
2020. szept. 12. 10:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Tejelők mennek a kutyatápba?


A hízómarha 600-700 forint körül megy. Egy selejt tejelő tehén pedig 150 forint.


Megnyugtatok mindenkit, hogy ugyanúgy hamburger lesz mindkettőből. Selejt tehén akkor is vágóra megy, ha tejel.


Tapasztalatból írom ezeket.

2020. szept. 12. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 Platypus ***** válasza:
64%
Elárulok egy titkot. Oka van, hogy az óccsó "gulyáshús" meg társai miért maradnak rágósak 3 óra főzés után is.
2020. szept. 12. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
65%
Ez a kérdés olyan, mintha letojt tyúkot tilos lenne levágni.
2020. szept. 12. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
93%

A húsfajtának az a lényege, hogy nagyra nő. Több a hús rajta, mint a tejelőn.

A tejelőnek meg az a lényege, hogy ő nem nő, hanem inkább tejet ad.


Fejni és levágni is lehet mindkettőt, csak nem lesz teljesen egyforma az eredmény a biológiai adottságok miatt.


Az egyetlen különbség az, hogy a tejelő előbb-utóbb a húsfajta sorsára jut, de a húsfajtát nem igazán fejik, mert az már nagyon nem érné meg.


Amúgy hol élsz te, hogy azt hiszed, hogy egész állatokból lesz állateledel? Az pénz szempontjából nagyon rossz opció...

2020. szept. 13. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:

8-as nagyon szépen leírtad, hasznosnak is ítéltem a válaszod, mielőtt az utolsó sort is elolvastam volna.


Nem Budán élek, nyilván nem az összes tejelő tehenet a kutyatápokban látjuk viszont, de röviden és sarkalatosan szerettem volna fogalmazni. (Leöregedett tejelőnek silányabb a húsa, mint a 3 éves angusnak).

2020. szept. 13. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
#8. Mondjuk vannak nagyon drága prémium tápok, meg szárított formában jutalom falat, az aránynál magasabb áron (szószerint).
2020. szept. 13. 20:30

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!