Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Vajon hány embert érdekel,...

Vajon hány embert érdekel, hogy Magyarországon most éppen brutális állatmészárlás zajlik?

Figyelt kérdés
Azt érzem az emberek közömbösek. Ha szóba is kerül, többen eloldalognak, nem szólnak semmit. Ez engem megdöbbent. Szlovákiában már nem ölik ezrével az állatokat. Ők el tudták érni. Nálunk ez a "kit érdekel" hozzáállás van. Ez azért is fura mert komoly gazdasági következményei lehetnek. /nem lesz hús, vagy nagyon drága lesz./ A másik a humán oldal. A leölt állatok nagyrésze / lehet mind/ egészséges! Hol van itt az élet tisztelete! A másik mostmár közel 5000 szarvasmarha tetemének a földbe való elásása vajon ez nem fertőzi a talajt. Nem, nem kellene megölni ennyi állatot, volt is van is más megoldás. Rajtam kívül érdekel még valakit ez a téma?

2025. márc. 30. 10:38
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
65%
Én csak attól félek, hogy nem lesz hús. Hús nélkül én nem tudok jól lakni.
2025. márc. 30. 10:43
 2/43 anonim ***** válasza:
80%

"Nem, nem kellene megölni ennyi állatot, volt is van is más megoldás."

Ha ilyen önjelölt zseni állatorvos, víruskutató stb. vagy, akkor jelentkezz a Nébihnél zseniális javaslataiddal és győzd meg őket. Vagy azok európai szervezeténél, mert azoknak az ajánlasai alapján vannak a magyar szabályok is.

Én nem vagyok ilyen zseni és ezért elfogadom, hogy a témával foglalkozó szakemberek jobban értenek hozzá, mint én (laikus) - vagyis ha lenne jobb megoldás, akkor azt választották volna.

2025. márc. 30. 10:48
 3/43 anonim válasza:
17%

Amúgy meg megettük volna.

Most legalább majd eszik a magyar répát meg brokkolit. Az amúgy is egészségesebb.

2025. márc. 30. 10:48
 4/43 anonim ***** válasza:
80%

A fertőzés a hasított körmű állatokat fertőzi, és nem gyógyítható. Más állatra nem veszélyes. Az, hogy most leölnek pár ezer állatot és megállítják a fertőzést, egy kényszer óvintézkedés. Ha nem teszik meg és tovább terjed, akkor lehet nem 5-10 ezret kell leölni, hanem több milliót.

Nem kell a hangulatkeltést csinálni, sem a bűntudatot hogy ártatlan állatok halnak meg. Sajnálatos, hogy 'értelmetlen' a haláluk (hasznosításra nem kerülnek), nem mellesleg ezek haszonállatok amiket azért tartanak hogy leöljék őket.

2025. márc. 30. 10:49
 5/43 anonim ***** válasza:
82%

Az átlagember, ahogy én is, úgyse tud ez ellen semmit se tenni szóval sz@rok olyan dolgokra, amire nincs ráhatásom.

Ukrajnába embermészárlás zajlik, értük nagyobb kár mint 5000 szarvasmarhát levágni. Érdekes módon ezek mellett is el kell mennem, mert semmit se tudok tenni a háború megakadályozása érdekében.

Az átlagember elvisel és kullog tovább, mert nincs semmi lehetősége változtatni a folyamatokon.

2025. márc. 30. 10:54
 6/43 A kérdező kommentje:
A szlovákok miért tudták megoldani? Kezdem érteni miért tartják a magyar embereket gonosznak.
2025. márc. 30. 10:55
 7/43 anonim ***** válasza:
47%
2025. márc. 30. 11:20
 8/43 anonim ***** válasza:
80%
600 000 000 (hatszázmillió) kiló húsnál több fogy itthon évente,ötezer marha az max 3 000 000 kg (a valóságban kevesebb mert ez nem mind vágóállat volt).Tehát max 1.5-2 napnyi fogyasztott húsmennyiség.Ettől nem fogsz éhenhalni,különösen mert az ilyen aggódók leginkább vegánmindenmentesen esznek.:d
2025. márc. 30. 11:40
 9/43 A kérdező kommentje:
Ez akkor is brutális mészárlás. Értelmetlen vérfürdő.
2025. márc. 30. 12:07
 10/43 anonim ***** válasza:
95%

Te értesz az állatorvosi problémákhoz és ahhoz, hogy hogyan folyik a kezelésük nagy méretekben?

Én sem. És nem is szoktam véleményt alkotni arról, amihez nem értek. Lehetne-e másképp? Biztosan, mint minden mást is, de egyelőre ez van.

2025. márc. 30. 12:12
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!