Sertéstartók! Sertés tenyésztők! Mennyire éri meg 2026-ban Magyarországon sertést tartani háznál?

válasza:Nagyon megéri!
Nyáráson szinte minden téli napon vágnak disznót, nemrég volt a fesztivál.Lehetett mindenfélét enni ingyér.Én elgondolkozok.

válasza:Megéri, mert ugyan a gabona se olcsó, de a boltokban is drágák a húsok. Ha annyi mindent meg akarna az ember boltban venni, mint ami egy disznóvágással összejön, az többe kerülne, és nem lenne olyan jó sem, mint amit otthon előállított. Ami megdrágítja, hogy munka van vele.
Én utoljára 2024-ben tartottam két törpemalacot, részben hobbiból is, részben meg azért mert brutál megkívántam a hazait. Hurkán és kolbászon kívül minden lett csinálva belőlük, és fincsi volt minden belőlük. Az volt a jó, hogy igénytelenek voltak, rajongtak a sok zöldért, meg volt valami ingyen ocsú is szerezve a vásárolt gabona mellé, így elég olcsón fel lettek nevelve. Ólat se kellett csinálni, mert van, de egyébként meg ki voltak engedve a tyúkok közé, meg néha onnan a füvesített udvarra is. A végén ketten megcsináltuk a disznótort, nem kellett hozzájuk a fél rokonság, mint a régi időkben a nagy fajtákhoz. Lehet hogy még fogok tartani belőlük valamikor, mert a pecsenyéjük, a szalonnájuk, de a többi részük is olyan volt, hogy kétfelé állt a fülem a falatozásokkor.:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!