Kezdőoldal » Állatok » Haszonállatok » Mitől függ, hogy mennyire jól...

Mitől függ, hogy mennyire jól pucolható egy tojás?

Figyelt kérdés
Kopasznyakú, szabadtartott, kukoricával, árpával, napraforgóval etetett idei tyúkjaink tojásai főzés után gyakorlatilag megpucolhatatlanok. Milliméterenként jön le, a fehérjével együtt, alig marad valami rajta.

2019. jan. 3. 19:00
 1/5 anonim ***** válasza:
85%

Az egyik leggyakoribb probléma, hogy a tökéletesre főzött tojást szinte lehetetlenség szépen meghámozni. Íme néhány házi praktika, hogy ne csak a tojás belseje, hanem a külseje is tökéletes legyen.


1. Az első és legnépszerűbb tanács, hogy a vízbe, amelyben a tojást megfőzöd, tegyél sót is (literenként egy evőkanálnyit), majd amikor kiveszed belőle a tojásokat, azonnal engedj rájuk hideg vizet, vagy áztasd őket egy percig benne. Ezután ne várj sokat, rögtön pucold meg a tojásokat, hogy szépen lejöjjön a héjuk.

2. Az előbbi trükköt néhányan azzal egészítik ki, hogy a főzővízbe nem csak sót, hanem olajat vagy ecetet is tesznek.

3. Az is sokat számít, hogy mennyire friss a tojás. A nagyon frissekkel ugyanis gyakrabban esik meg, hogy hozzátapadnak a héjhoz, a néhány napos tojások viszont már szépen pucolhatóak főzés után.

4. Ha hámozod a tojást, érdemes a tetején és az alján kezdeni. Ha ezekkel megvagy, utána sokkal könnyebb kiszabadítani a héj alól a maradékot.

2019. jan. 3. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
86%

Minél frissebb a tojás, annál nehezebben pucolható.

Nincs köze a tyúkok fajtájához.

Tegyél félre 1-2 hétre tojásokat, amiket keménytojásnak szánsz és nem lesz ilyen gondod!

2019. jan. 3. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Gyorstipp: mikor ráengeded a hideg vizet a főtt tojásra,és kicsit hűlt,ne vedd ki a vízből! Ott kell megpucolni a víz alatt. Sokszor ennyi is elég. Baja nem lesz,utána megtörlöd,és kész a tökéletes főtt tojás.
2019. jan. 3. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítségeteket.

Akkor várok mindig a tojásokkal, nem használom fel őket egyből.

2019. jan. 4. 13:42
 5/5 anonim válasza:
Csináld azt ha megfőzted utána egyből hideg vizbe rakod a toj@sokat de jobb a jeges víz egy 5 percre utána könnyedén megpicolod őkwt
2019. febr. 6. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!