Királypitonnak/Boának melyik a legbiztonságosabb aljzat?
Úgy értem, melyiknél a legkisebb a kockázata, hogy a kígyó lenyeli a kajával együtt, és baja lesz tőle?
Hallottam ilyeneket, hogy ráragadhat az egérre/patkányra az aljzat, és baja lehet a kígyónak.

válasza:Jól hallottad.
Lignocel jó nekik.
Kókuszrost is.
Fakèreg aljzatot ne.
Kapcsolódó kérdések:
Vannak olyan hüllők, amiket lehet homokon tartani? Nemrég szereztem be schneider szkinkeket, akik a természetben is homokon élnek, és bele is fúrják magukat. Amikor esznek így elkerülhetetlenül kerül a gyomrukba egy kis homok is. Tudom, hogy mondjuk gekkóknál, vagy...
Kavics vagy homok lenne a jobb? Mivel kell takarítani a homokot/kavicsokat?
Most készülök venni egy kis fekete királysiklót és én homokot vettem neki, mivel sivatagi terráriumi elrendezés ajánlott nekik. Nem gond ha homokos aljzatba rakom be a pár hónapos kígyót? Esetleg van valami más ami jobb lenne neki? A fűtést illetően pedig az érdekelne, hogy milyen izzót használjak?
Nemrégiben vettem egy fekete királysiklót és az elmúlt napokban az aljzat (nagy szemű kókuszrost) alatt mászkál csak. A sikló maga kb. 2 hónapos és már a vásárlás óta evett is. Lehetséges hogy éhes?
Sok helyen olvastam már erröl és hol azt irják hogy a kavics a jó mert a homok dörzsöli a páncélját és a börét máshol meg inkább homokot ájánlanak mert a kavics állítólag bélelzáródást okozhat ha lenyeli. Ti mit használtok és mit ajánlnátok mert teljesen összezavarodtam ?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!