Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Királypitonnak/Boának melyik...

Királypitonnak/Boának melyik a legbiztonságosabb aljzat?

Figyelt kérdés

Úgy értem, melyiknél a legkisebb a kockázata, hogy a kígyó lenyeli a kajával együtt, és baja lesz tőle?

Hallottam ilyeneket, hogy ráragadhat az egérre/patkányra az aljzat, és baja lehet a kígyónak.

2020. okt. 15. 18:46
 1/2 anonim ***** válasza:
27%
Papírlap.
2020. okt. 15. 22:36
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Jól hallottad.

Lignocel jó nekik.

Kókuszrost is.

Fakèreg aljzatot ne.

2020. okt. 24. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Hüllőket homokon tartani?

Vannak olyan hüllők, amiket lehet homokon tartani? Nemrég szereztem be schneider szkinkeket, akik a természetben is homokon élnek, és bele is fúrják magukat. Amikor esznek így elkerülhetetlenül kerül a gyomrukba egy kis homok is. Tudom, hogy mondjuk gekkóknál, vagy...

Ékszerteknős akváriumába milyen aljzat kell?

Kavics vagy homok lenne a jobb? Mivel kell takarítani a homokot/kavicsokat?

Bébi királysiklónak milyen aljzat ajánlott? Valamint milyen fűtő rendszer illetve milyen világítás?

Most készülök venni egy kis fekete királysiklót és én homokot vettem neki, mivel sivatagi terráriumi elrendezés ajánlott nekik. Nem gond ha homokos aljzatba rakom be a pár hónapos kígyót? Esetleg van valami más ami jobb lenne neki? A fűtést illetően pedig az érdekelne, hogy milyen izzót használjak?

Miért bujkál a siklóm az aljzat alá?

Nemrégiben vettem egy fekete királysiklót és az elmúlt napokban az aljzat (nagy szemű kókuszrost) alatt mászkál csak. A sikló maga kb. 2 hónapos és már a vásárlás óta evett is. Lehetséges hogy éhes?

Ékszerteknősnek milyen az ideális aljzat?

Sok helyen olvastam már erröl és hol azt irják hogy a kavics a jó mert a homok dörzsöli a páncélját és a börét máshol meg inkább homokot ájánlanak mert a kavics állítólag bélelzáródást okozhat ha lenyeli. Ti mit használtok és mit ajánlnátok mert teljesen összezavarodtam ?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!