Kezdőoldal » Állatok » Hüllők » Az agámám nem nyitja ki a...

Az agámám nem nyitja ki a szemét, mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés

A szakállas agámám szájrothadást kapott és sajnos nem nyyitja ki a szemét már 2 hete, volt már állatorvosnál, kapott antibiotikumot ezentúl minden nap csöppentek a szemébe szemcseppet (állatorvos utasítására). Így hogy nem lát enni sem igazán akar, injekciós tűből etetem. Egyébként erő van benne, gyakran aktív.

Terrárium mérete, világítás, hőmérséklet optimális. (120x100x80), UVB lámpa (3 hónapja cserélve), fűtőszál, minden etetésnél vitaminport is kap.

Ha valakinek van valamilyen tapasztalata/ tanácsa azt nagyon szívesen venném, természetesen továbbra is hordani fogom ettől függetlenűl az állatorvoshoz.

2021. dec. 3. 18:12
 1/4 anonim ***** válasza:
60%
Még él?
2021. dec. 3. 18:54
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, valami tanáccsal is tud szolgálni?
2021. dec. 4. 09:43
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindent megteszel, amit lehet. Talán még az aljzatot cseréld ki valami sterilebbre.
2021. dec. 4. 18:19
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ!
2021. dec. 4. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

A kicsi (szerintem már van másfél, 2 hónapos) sisakos kaméleonom egyik szemét becsukja, mozdulatlan, az előtte elhaladó tücskök sem keltik fel az...

Három nap múlva lesz 1 hete, hogy nálam van, eddig minden teljesen jól ment. Ma reggelre látom, hogy a lámpa feloltás után is ugyanúgy van, jobb esetben az egyik szemét kinyitja, másikat nem. Szemei nem árulkodnak vízhiányról, rendesen permetezek is. Nálam még nem...

A leopárdgekkóm nem eszik, kissé le van gyengülve és folyton csukva tartja a szemét mit tudnék csinálni? többi lent

Pár napja került hozzám egy kis pár hónapos leopárdgekko, nem akar enni akárhogy is próbálkozok már 3 éjszakája. Mikor hazahoztam evett két lisztkukacot és azóta semmit. Nem tudom mi baja lehet, de aki tudja vagy tud tanácsokat adni kérem írja meg kérem. Most egy...

Kb. 1 éves sisakos kaméleonunk 2-3 napja nem nyitja ki a szemet, csak ritkán. Valami ötlet esetleg, hogy mi baja lehet? Bővebben lent.

Kb. 2-3 napja van ez, azota nem is nagyon eszik mert ugye nem lat. Jarkalni jarkal a terkoban, bar nem tul aktiv, egy nap kb 3-4x valtoztat helyet. Saskaval etetjuk, de ritkán porozzuk, lehet ez a baj? Naponta itatjuk is pipettábol. Maskor is volt mar hogy csukogatta a...

A tarajos teknősöm nem nyitja ki a szemét, és mintha picit be lenne dagadva, folyamatosan "vakarja" a lábával. Most vettem észre, talán csak véletlenül belekapott?

Ha pár nap múlva is rosszabb lesz akkor elviszem orvoshoz, de eddig sosem fordult elő ilyen. Van egy kínai csíkosom is, sose szadizza a kissebbet, sőt elvannak, nem hiszem hogy ő csinálta volna.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!