Mi baja lehet a törpenyuszimnak?
Van egy hat éves, bak, holland törpenyuszim. Feltünt, hogy az egyik heréje be van dagadva, a másik teljesen normálisnak tűnik. Első körben arra gondoltam, hogy mivel már nem fiatal és nincs is ivartalanítva, lehet kezdi felütni a fejét valamilyen daganatos here betegség, azt olvastam, hogy ez gyakori. Ugyanakkor semmilyen más külső tünetet nem észlelek. Jó kedélyű, rendesen bogyózik, pisi rendben, eszik, iszik rendesen.
Elmegyünk dokihoz, de szerettem volna érdeklődni hogy tapasztalt-e már valaki hasonlót és ha igen mi lett a diagnózis, milyen kezelést, gyógyszert kapott a nyuszi?

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Random elkezdi kaparni a földön a pokrócot és fel is szokta csavarni ha odamegyek hozzá elkezd morogni és ütöget ( nem egy kezes nyuszi szóval ez ilyen mindennapi ) ez mitől lehet
Nem hiszem, hogy közrejátszik, de beltenyésztett nyuszi. Amikor hozzánk került, semmi baja nem volt, idővel jöttek a beltenyésztés tünetei. De kezelve van, minden rendben vele. Azt viszont nem értem, hogy miért pisil szinte mindennap több, mint egy litert? Amikor...
A többi nyuszimmal csak ketrecen kívül talalkoztak, épp csak össze tudtak szagolni, de már akkor is mozgott rájuk meg támadott. Eddig még soha nem volt ilyen, de most engem is megharapott. Megakartam simizni a hátát és belém kapott. Mit tegyek?
Nem értjük ezt a viselkedését a párommal! Pedig mindig van előtte víz,széna,szemestakarmány,napi két alkalommal kap sárgarépát,amit el is fogyaszt,de az evés után,pár percre rá megint rákezdi! Pedig a karmait is rendszeresen visszavágjuk,de hiába! Kénytelenek vagyunk...
Szénát, tápot, szárított növényeket kap. Régebben gyümölcsöket is adtam neki, de arról leszoktunk mert mondták inkább növényeket adjak neki. Adtam is, csak nagyon nehezen tudok szerezni bio zöldséget. Volt egy bolt, de az megszűnt, áruházakban nem merek vásárolni...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!