Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A tyúkólba kihelyezett lámpa...

A tyúkólba kihelyezett lámpa éjszakára távol tartja a patkányt?

Figyelt kérdés
Fogtam már több patkányt csapdával,mérgezem is járatot is szüntettem már be.Takarmányt is összeszedem esténként.Minden este hordtam védett helyre a kiskacsákat,csirkéket.Már lassan 2 hónaposak.Ha rakok fényt a kinti helyükre éjjel,kint hagyhatom már őket?Pár napja nem vettem észre patkány mozgást sem.

jún. 4. 06:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
55%
Nálunk nem használt. Én végül vettem egy jó légpuskát az egyik Combat Zone fegyverszaküzletben...
jún. 4. 07:02
 2/13 anonim ***** válasza:
80%

Sajnos hamar megszokja az a dög..

Tegyél be nekik éjszakéra egy rádiót és állíts be rajta egy olyan állomást ahol sokat beszélnek mint pl a Kossuth rádió, ez talán egy ideig távol tartja őket.

jún. 4. 07:12
 3/13 anonim ***** válasza:
97%
Éjjelre semmiképp se hagyd kint őket!
jún. 4. 07:20
 4/13 anonim ***** válasza:
91%
De az is egy jó megoldás lehet ha a kinti helyükre beteszel valami patkánybiztos fémdobozt, vagy valami hasonlót amibe estére be tudnak húzódni és betudod zárni, reggel meg csak kiengeded őket belőle.
jún. 4. 07:30
 5/13 anonim ***** válasza:
90%
A mamámék mindig bezárták az állatokat, hiába voltak már öregek. Mert a kor nem érdekelte a nyestet, a rókát meg a patkányokat se.
jún. 4. 07:44
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Ennek kb annyi hatása van,mintha a lapátot átraknád egyik sarokból a másikba.a patkány észreveszi a változást,és óvatosságra készteti-egy darabig.Miután megszokták,már nem érdekli.
jún. 4. 09:46
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem fog használni. Ultrahangos egérriasztóm volt, erős éjszakai fénnyel. Az egér ott futkosott alatta. Újabban már a csapdába sem mennek bele.
jún. 4. 09:51
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

A baromfiólakat úgy építették, hogy oda patkány lehetőleg ne jusson be, és este bezárták, hajnalban kinyitották.

Bizony a gazda akkoriban korán kelő volt, pirkadatkor nár talpon volt.

A világítást a patkány megszokja, de ami rosszabb, hogy a baromfit meg összezavarja, azok a fényviszonyokhoz igazodnak, és ha világos van, nem alszanak, jönnének ki az ólból, kint meg sötét van.

Patkány ellen használtak régen felnőtt libákat, gyöngytyúkokat, ha volt elegendő terület.

A hangos gágogással, rikácsolással riasztó hangokhoz a patkánynak általában nem volt idegrendszere, elmenekült, a kifejlett baromfi már a patkányra is veszélyes, a csibékben tud kárt tenni, de bizony a teljes sötétben alvó tyúkokba is belemarhat.

jún. 4. 12:04
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Csak azt éritek el ezekkel, hogy szuperintelligens patkányokat neveltek. Aztán nézhetünk.
jún. 4. 16:20
 10/13 anonim ***** válasza:
98%
Az a baj hogy a patkány az egyik legokosabb állat a világon hamar megszokja a fényt.Van ott felnőtt kacsa,csirke? Az el tudná riasztani a patkányt csak ugye azoknak is kell aludni ezt kihasználva a patkány kárt tehet bennük.
jún. 4. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!