Miért harapdálja és tépi ki a szőrét az egyik
tengerimalacom a másiknak?
Figyelt kérdés
Miért csinálja ezt? Összeszokott páros. Már egy éve együtt élnek. 2 lány malacról van szó. Anya-lánya. Eddig nem csinálta ezt a kisebbik, de most pár hete észre vettem hogy harapdálja, kitépi a szőrét a másiknak. Semmi változás nem történt. Ketrecük mérete megfelelő mert nagy ketrecük van. Külön táltákjuk és itatójuk is van, szóval nem értem.
Az állatok között vannak harcok. Anya-lánya ejj, szedd szét őket. Én se akartam anno anyámmal hosszú távon együtt lenni. Megöltük volna egymást. 🤣
nov. 3. 12:11
2/9 A kérdező kommentje:
Oké. De annyira hogy nagyon kitepkedt neki nehol már rendesen csupasz szegény
nov. 3. 12:19
3/9 A kérdező kommentje:
Kitépkedte*
nov. 3. 12:19
4/9 anonim válasza:
Ne válaszd el őket egymástól, mert a tengerimalac társas állat, nagyon rosszul viseli a magányt.
Több minden okozhatja, lehet valamilyen tápanyaghiány, vitaminhiány, de okozhatja hogy az állat unatkozik és az is, és a legtöbbször ez van a háttérben, hogy nem megfelő neki a széna minősége. Nem elég kemény, nem elég hosszúszárú, így nincs kielégítve a rágási igénye, vagy nem kopnak a hiányában megfelelően a fogak, esetleg nem tartalmaz az étrend elegendő cellulózt, aminek a tengerimalac egészséges emésztéséhez nagy mennyiségben kell rendelkezésre állnia. Én az enyémeknek van hogy adok vékony faágakat is nem mérgező fafajokról, hogy rágjanak ha kell nekik, és bizony az ágak kérgét nagy élvezettel szokják lerágni.
nov. 3. 12:32
5/9 anonim válasza:
Mekkora helyen vannak?
nov. 3. 13:53
6/9 rendorlampaborogato válasza:
Lehet kevés az alom és sok a pisi? Vagy érzik a lehűlést?
nov. 3. 15:03
7/9 anonim válasza:
Sajnos a tengerimalac nem ketrecbe való, tökmindegy mekkora az a ketrec. Ezeknek az állatoknak éjjel-nappal az egekben van a stresszhormon szintjük, mivel számukra teljesen életidegen körülmények között vannak tartva. Aztán ez néha megnyilvánul látható tünetekként is.
Hidd el, te is elkezdenéd tépkedni a cellatársad haját, vagy a sajátodét, ha börtönbe lennél zárva.
nov. 3. 19:33
8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon sokat vannak szabadon nálunk a lakásban. Csak szinte estére meg ha nem vagyunk itthon akkor vannak a ketrecben. Így nem lehet a koszos alom miatt én úgy gondolom. De amúgy 2-3 naponta van cserelve az alom és elég sok van benne mert folyamat kiverik 😂 Szénát és tápot már évek óta ugyan azt a fajtát kapják. Mellé kapnak gyümölcsöt és zöldséget, persze csak amit szabad. Illetve friss füvet is eddig. Cvitamint is hetente a vizükbe 4-5cseppet. A nagyobbik 3éves még a kicsi lassan 2. Eddig teljesen jól meg voltak, ezért nem értem. Összeszokott páros, de nem akarom hogy bántsák egymást és szétválasztani sem akarom őket mert hogy ugye társas állatok. De megpróbálkozom a faággal és másikfajta szénával, hátha :)
nov. 4. 07:18
9/9 anonim válasza:
Vedd fel a kapcsolatot a Magyar Tengerimalac-Védő Közhasznú Egyesülettel. Ők tudnak hiteles választ adni. Már rengeteg tengerimalacnak segítettek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!