Mit lehet tenni egy olyan nyúllal, akinek agresszív, harapós viselkedése valószínűleg már az előző gazdájánál alakult ki?
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, mert elég nehéz helyzetbe kerültem, és őszintén már nem tudom, mi lenne a legjobb döntés.Van egy nyuszim (Sushi), akinek sajnos elég agresszív a viselkedése: gyakran harap és karmol, sokszor minden előjel nélkül. Próbáltam türelmes lenni, időt adni neki, finoman közeledni, de hosszabb idő után sem javult a helyzet. Nekem ez lelkileg már nagyon megterhelő, és odáig jutottam, hogy félek tőle, ami szerintem neki sem jó.
Azt is fontosnak tartom leírni, hogy ez a viselkedés nagy valószínűséggel már az előző gazdájánál alakult ki. Úgy gondolom, hogy ott érhette olyan negatív tapasztalat (rossz bánásmód, bántalmazás vagy erős stressz), ami miatt ennyire félős és védekező lett. Ezt természetesen biztosan nem tudom, de a jelek alapján nem nálam kezdődött a probléma.
Most ott tartok, hogy azon gondolkodom:
Vagy olyan, tapasztaltabb gazdit keresek neki, aki jobban tudja kezelni ezt a félelemből fakadó agresszív viselkedést és később egy nyugodtabb, kézhez szokott, felnőtt nyuszit fogadnék örökbe, mert jelenleg inkább egy „terápiás jellegű”, békés társra lenne szükségem.
Nagyon bűntudatom van emiatt, nem könnyelmű döntés, és nem „megszabadulni” akarok tőle, hanem mindkettőnknek jobb megoldást találni.
A kérdéseim:
– volt már valaki hasonló helyzetben agresszív, félős nyúllal?
– szerintetek felelős döntés lehet ilyen esetben gazdit keresni neki?
– vagy van még olyan megoldás, amit mindenképp érdemes lenne kipróbálnom?

válasza:Hihihi, a kötelező frappáns, humoros és örökzöld nyuszit a pöribe poénok. Mert mi sem jobb, mint mások kedvencének a halálán nevetni.
Kérdező, sok-sok türelem. Állatorvos látta?
Ő egy kis zsákmányállat, akit valószínűleg bántottak. Sajnos teljesen érthető, ha te is csak egy újabb veszélyforrás vagy a szemében.
De teljesen oké az is, ha úgy látod, hogy nem tudsz boldogulni vele. Egy traumatizált nyuszit sokkal nehezebb rehabilitálni, mint egy kutyát vagy macskát. Ők vérbeli zsákmányállatok.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:"nyúl szintén étel is lehet"
Lehet.
De itt nem ez a helyzet, Einstein. Ez történetesen nem egy húsnyúl, hanem egy házi kedvenc.
A kutyát is megeszik valahol, meg a macskát is, de a puszta gondolat hogy megegyem a cicámat elborzaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!