Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Rendellenes homoszexuális...

Rendellenes homoszexuális viselkedés vagy természetes, normális a hím hörcsög saját nemével megegyező hörcsöggel szaporodási kísérlete, talán önkielégítése egy másik hím hörcsögön?

Figyelt kérdés

A hörcsögök 2015.december 24,25 vagy 26-án születhettek, kicsivel több mint fél évesek és már ivarérettek.

Anyjuk, apjuk csak a kiskorukig volt velük, utána már egyedül éltek 4-en. Ebből 3 a hagyományos vadas-csíkos mintájú, 1 pedig szürke aki nem csak színében hanem viselkedésében is jelentősen különbözik, szinte minden alomban van egy és tapasztalatok szerint ő a domináns a családban.

A születésüktől fogva onnantól kezdve hogy már nem kellett nekik anyatej, 4-en éltek közösen a hímek.

Ma vettem észre, hogy a "főnök", a szürke szaporodni próbált egy másik társával vagy talán csak saját magát akarta kielégíteni a nemi szerve máshoz dörzsölésével és hát tudjátok, mint a kisgyerek amikor elöszőr felfedezi ezt az érzést, ivaréretté kezd válni.

A lényeg hogy rendesen mint ahogy a korábbi szaporodott a nősténnyel, ez ugyanolyan szaglásással, nyalogatással, körberohangálással, stb mondhatjuk előjátékkal kezdett majd a hátára feküdt, átfogta mint a kutyák szokták és elkezdett volna vele közösülni, persze sikertelenül.

Ezt eddig csak ő csinálta ahogy az összes többi különlegesebb dolgot is, csak is a szürkék kivételesek valamiért, a korábbiaknál is a szürke ölte meg a saját anyját, a szürke ölte meg a társait, a szürke volt agreszívabb és domináns, stb.

A szaporodási kísérlete teljes mértékben egy normál szaporodásnak felel meg, pontosan ugyan olyan, mint a hím és nőstény közti rendes szaporodás és közösülések voltak.

Egyelőre mivel nem tudok sokat a dologról, a ketrecben hagytam, viszont benne egy kisebb a ketrechez képest 1/8-1/9-ed méretű hordozóban elkülönítettem kajával és vízzel a többiektől amíg többet nem tudok a dologról.

Amennyiben a többit bármilyen módon negatív módon bármilyen téren negatívan befolyásolna és amennyiben ez rendellenes viselkedés vagy esetleg nem is természetes, úgy kiveszem a családból és talán eladom, de lehet hogy inkább szabadon eresztem, mint az elöző szürke gyilkosok egyikét.(még mindig jobb mintha én végzem ki, még ha csekély esélye is van az erdei állatok, autók, stb ellen)

Amennyiben természetes cselekedet ez, esetleg csak alkalmi önkielégítés a sok felgyülemlett örökítőanyag miatt, tehát normális, abban az esetben még az lenne a kérdésem, hogy a többi -a 3 másik vadas-csíkos színű, átlagos- hörcsög miért nem csinálja ezt?

A hörcsög akivel megkísérelte, vagy akin kielégítette volna magát, nem ellenezte a dolgot, nem cincogott vagy fújt, lépett fel agresszívan vagy futott el.

Az elzárás óta néha kíváncsiskodnak felé a többiek, de nem érdekli őket különösebben.

A szürke kifelé nyaldos a hordozó résein keresztűl, ez persze nem új mert a többi is ezt csinálja ilyenkor, mondjuk az okát nem tudom.

Ezt az egyelőre információ hiányában eddigi tapasztalataim alapján rendellenes viselkedést vélhetőleg már 1 vagy legfeljebb 2 hete kezdte meg, ugyanis azóta vettem észre körübelül, de akkor még ezt a szaglásást, fogdosást és nyalogatást játéknak vagy egymás tisztogatásának tudtam be.

Válaszaitokat előre is köszönöm!2016. júl. 23. 01:20
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
86%

Oké, ez tényleg vicces volt kicsit, ahogy ekkora terjedelemben és ilyen komolysággal írtál róla. :)

Amúgy ha nem kamu, akkor szerintem szard le az egészet. Hadd dugjanak, ha akarnak, bajuk nem lesz tőle. :D

2016. júl. 23. 02:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
28%
nagyon kanos a hörcsög. igy éli ki sexuális vágyait.
2016. júl. 23. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

nem olvastam végig, elég volt az eleje.

a hörcsögök magányos állatok, nem tartunk együtt többet, főleg nem négy hímet! szedd őket szépen szét. egy ketrecben/terráriumban csak egy legyen.

probléma megoldva.

és örülj neki,hogy csak ezt csinálták, nem nyírták ki (még) egymást.

és ne szaporíts!

2016. júl. 23. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
Panarom FÉNYLŐ CSILLAG ILLÓOLAJKEVERÉK
 4/18 anonim ***** válasza:
10%

Természetes. Az állatvilágban is vannak homoszexuális egyedek ugyanúgy, ahogy az emberek között.

Még dokumentumfilmet is forgattak róla:

https://www.youtube.com/watch?v=oYdcvRe7ox8

2016. júl. 23. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
A hörcsög magányos állat, nem tarthatjuk őket csordában! Persze kinyírják egymást meg fura dolgokat csinálnak! Külön kell tartani őket. Akkor vannak csak másik hörcsöggel mikor utódokat csinálnak, persze azt hitte a domináns, hogy.. Mivel ők magányosan élnek, és hím-hímmel szinte nem is csinál semmit csak kinyírja egymást egy nőstényért! És a szülőket is tedd külön, hogy ne legyenek újabb kicsik!
2016. júl. 23. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Már rég ivarérettek, mit keresnek egy ketrecben?!?!??! A hörcsög magányos állat. A leírt viselkedéssel a dominanciát fejezte ki, a következő az lesz, hogy megöli... szeparáld őket négy külön helyre, mert az omegáknak elég rossz lehet az életük állandó stresszben.
2016. júl. 23. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
Hoxa.hu, ahol megtalálhatod a hangod
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
A hörcsögök magányos állatok, tilos őket együtt tartani. Ha így folytatod, véres harc lesz belőle, ők ugyanis nagyon vérengzően tudják védeni a területüket. Főleg a hímek... Miért nem külön tartod őket, amikor ez a kötelező tartási forma?
2016. júl. 23. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy írták, 1 hörcsög 1 ketrec, nem szabad együtt tartani őket.
2016. júl. 23. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 A kérdező kommentje:
Kvízjáték online és ingyenes

Elején volt egy hörcsögöm de untam hogy sose látom, vagy eszik vagy elbújik valahol és alszik.

Ezután vettem mellé egy nőstény, hogy legyen több ami meg is lett, 5 hörcsög született, 3 vadas csíkos hím, 1 szürke hím és 1 szürke nőstény.

A hímet a hímekkel különítettem el, a nőstényt a nősténnyel amikor már nem volt szükségük anyatejre, addig gondolkodtam mi legyen velük.

Időközben a nőstény megölte az anyját álmában, átrágta a koponyáját és befalta az agyát meg az egyik szemét, ezen mondjuk meglepődtem. A nőstény az elejétől fogva instabil volt és félénk, eleve úgy nőtt fel még abba a pár hetes időszakban is amíg együtt volt a többiekkel, hogy mindig lenyomták, gyenge volt és kicsi.

Miután már beszámítható lett, nem félt annyira és harapni se próbált, egy gyereknek lett odaadva kisketreccel együtt benne kerékkel, víztárolóval, házzal és 2 hétre elegendő alommal valamint kajával.

Míg gondolkodtam, hogy az apa maradjon e a családban vagy legyen külön, az egyik ismerősömnek megtetszett hogy nekem ennyi hörcsögöm lett és ő is szaporítani akart ezért elkérte az én apa hörcsögömet.

Sajnos az apahörcsög olyan alomba került ahol az egyik szürke megölte, majd a többiek felzabálták úgy, hogy csak a szöréből maradt egy kicsi. Ezután könyveltem el az összes szürkét gyilkos, domináns alfának, valamiért minden alomban van egy szürke és mindegyikükre ugyanazok jellemzőek.

Na mindegy, a maradék 4 ami megmaradt nekem, arra azt mondták hogy mivel születéstől fogva együtt vannak, és nincs logikus okuk egymás gyilkolására pláne hogy eleve nem kerülnek soha olyan helyzetben, hogy a túlélésért kelljen küzdeniük, ezért maradtam ennél, persze megint csak jöttek az okosak hogy majd le fogják egymást gyilkolni.

Már több mint fél éve együtt vannak, és már egyre játékosabbak egymással.

Persze megint csak a szürke aki néha kilóg a sorból, ő rajta még gondolkozok hogy kivegyem e, viszont a többi 3 "normális" hörcsög az marad együtt.


Köszönöm a válaszokat egyébként, igazából az érdekelt csak hogy ez a viselkedés természetes vagy rendellenes, de akkor vagy kielégítette csak magát vagy pedig a dominanciáját fejezte ki ezzel.


Ja és az apagyilkos szürkét persze nem hagyhattuk bent, mert még legyilkolássza a többit is, viszont az megölni se akartuk és ilyen instabil állat senkinek se kell, úgy voltam vele hogy ha harcolni akart hát adok neki egy esélyt, harcoljon a túlélésért a valódi természetbe.

Ő olyat csinált amit nem kellett volna, a többi hörcsögöt maga körül már legyőzte ezzel, most továbbléphet a következő nehezebb szintre, ahol az erdei madarakat meg siklókat kell legyőzni.


Mindenesetre tudja valaki, miért ilyen az összes szürke?

Mi van bennük ami az összeset ilyenné teszi?

2016. júl. 24. 04:57
 10/18 A kérdező kommentje:

Ja igen amit kifelejtettem, az anya is instabil és agresszív volt, a nősténnyel is amikor egy ketrecbe kerültek, rendszeresen basztatta az elején és csak pár nap múlva hagyta békén, de még akkor is volt hogy kitúrta a házból, vagy elvette előle a kaját, gondolom ezt nem türte a másik.

Viszont az anyja legyilkolkolása után legalább egy nagyon békés állat lett belőle.

Egyébként azóta lett egy macska is, szóval igazából bár ahogy az elejétől fogva is, csak amolyan kísérleti díszállatoknak tartom őket.

Én azt várom el, hogy nézhessem őket, hogyan viselkednek, kommunikálnak, stb, cserébe pedig szerintem eleget kapnak a valódi természetbeli mindennapos küzdelmek helyett azzal, hogy tiszta alom, tiszta víz, mindig van elég ételük, kellemes természetes környezet, tehát nincs műanyag dolog viszont van sok fa, barlang nekik és eleve úgy alakítottam ki, hogy mind a 4 külön helyen tud aludni és elbújni ha éppen nem akarnak együtt lenni.

Egyébként ezek sosem harcoltak, már az elejétől fogva összebújva aludtak, sokszor még most is egymáson fekszenek, tisztogatják egymást, és játszanak ha annak lehet nevezni, ahogy verekszenek lassított felvételbe mint az öregek és tapogatják egymást.

2016. júl. 24. 05:01
1 2
Unatkozol? Gyere játszani!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!