Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Melyik a legjobban szeretgethe...

Melyik a legjobban szeretgethető kisállat?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy kisebb állatot és arra lennék kívácsi, hogy melyik az, aki a legjobban szereti ha simogatjuk/ölbe vesszük.

2017. nov. 21. 01:39
1 2
 1/17 anonim válasza:
64%
Tengerimalac nagyon szeretni tudja, legalabbis baratnome:3
2017. nov. 21. 01:45
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Volt aranyhörcsögöm. Ha sokat fogod kézben, nagyon szelid lesz. Enyém folyton felmászott a nadrágszáramon, amikor a közelében voltam. Nem tudom, miért csinálta. Lehet, hogy semmi jelentése nem volt.
2017. nov. 21. 02:33
 3/17 Garpe válasza:
77%

Szia!

Szerintem is a tengerimalac. Kedvelik a társaságot. Szeretik az embereket. Eddigi "malacaim" mind nagyon szeretgethetőek ölbe és kézbe vehetőek voltak. Első tengerimalacomat pl.: ha elvittem sétálni a mezőre /póráz nélkül/ jött a lábam után.

Hörcsögből ki kell fogni. Volt olyan hörcsögöm, aki szerette, ha kézbeveszem simogatom. De volt nem egy magának való harapósabb fajta is. A hörcsögök viszont nagyon picik.

Érdemes elgondolkodni még (törpe)nyúlon, degun, csin-csillán, patkányon.

Ár/érték arányban (szeretgethetőség, ár, felszerelés, betegségekre való hajlam... ktp.) eddigi tapasztlataim alapján a "malacok" vezetnek.

Amit viszont érdemes csinálnod, hogy körbejárod az állatkereskedéseket. Kicsit megnézegetni az állatokat, ill. megnézni a kereskedőket. Van olyan kereskedő, aki rendszeresen kézhezszoktatja az állatokat.

Tengerimalac és nyúl esetén célszerű rövidszörűeket nézni (nem összetévesztendő a kopasz/skinnyvel!) mint pl a képen.: [link] ezt azért ajánlom, mert ugyanolyan jól lehet őket simogatni, de a szőrük nem igényel ápolást.

Ha gondolod, írj privátot! (akár te is kedves olvasó)

2017. nov. 21. 03:26
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
A törpenyúl nem biztos hogy engedi magát szeretgetni.Sokuk nem engedi hogy felemelje az ember,ivarérett korban sokukra jellemző az agresszió,és elég fájdalmasat tudnak harapni a hosszú fogaikkal.Van amelyik bújós,szeretgethető,de ez lutri.
2017. nov. 21. 05:58
 5/17 anonim ***** válasza:
Csivava... :D
2017. nov. 21. 06:30
 6/17 anonim ***** válasza:
Azt épp hogy nem lehet :P
2017. nov. 21. 07:16
 7/17 anonim ***** válasza:
Nyúl, hörcsög!
2017. nov. 21. 09:20
 8/17 anonim válasza:

Bármi amivel sokat tudsz foglalkozni!

Ezt ugy mondom hogy van a házban : 3 kutyam, 1 nyul, 2 tengeri malacom, 1 hörcsög, 1 teknős, 10 hal, 2 papagáj, 2 mongol futo egerem, (még lesz 2 papagáj és 2 degu) . Ezek közül mind cuki , oda bújik hozzám kivéve persze a teknöst 😃)

Ez attolis füg mennyi időd lenne a bizonyos KIS ÁLLATRA ??

2017. nov. 21. 13:39
 9/17 anonim válasza:
A teknős és a halak😅
2017. nov. 21. 13:39
 10/17 A kérdező kommentje:
Hát tudnék rájuk szánni reggel esetleg egy pár percet (mondjuk megetetni meg ilyenek) és délután, suli után meg szinte bármennyit. Én is gondoltam a tengerimalacra, csak azt mondják hogy nagyon hangosan elkezd visítani ha valamit szeretne és éjszaka nem lenne nekünk ez olyan jó mert van egy két éves kistestvérem akinek meg aludni kéne. A törpesünről mi a véleményetek?
2017. nov. 21. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Hogy tudnék felnevelni egy árva kisegeret? Többi lent

Ma reggel hozzám került egy kisegér. Kb. 10 napos lehet, a szeme még csukva van. Egy kis bodozban van amit melegítőpatronnal melegítek, kétóránként etetem. Először langyos tehéntejet adtam neki annak ellenére kb. 5-ször, annak ellenére hogy nem a legjobb megoldás de...

Lakásba kisállat?

Sziasztok! Régóta szeretnék egy kisállatot. Most eljutottam arra a pontra,hogy komolyan szükségem van egy állatkára,akivel foglalkozhatok,simogathatom. Mielőtt bárki letámadna,nem csak azért kell,mert most szar napjaim vannak, régi álmom már,és most,így 19 évesen úgy...

Hol lehet kapni cukormókuskat?

Esetleg dokit valahol tudtok aki ért is hozzájuk? (Budapest, Eger)

2 vadász görény össze szoktatása?

2 éve van egy ivartalanított fió vadászgörényem 1 hete került hozzám egy ivartalanított lány göri (a közeli menhely találta fél éve az utcán azóta ott éldegélt egy pici ketrecben nem hagyhattam ott ) mindketten kéz szelídek emberre semmi rossz mozdulatuk nincs...

Milyen kisállat a kedvencetek?

Hörcsög,tengerimalac,nyúl,csincsilla,süni,egér,patkány,görény,mókus,degu

Van egy nyuszim és lenne egy hét amikor elmennénk nyaralni. Tudtok esetlek valami megörzőt mondani, ahol tényleg gondját viselik?

Fontos még tudni, hogy tényleg ez az egyetlen lehetőség, mert nincsenek nagyszülők, se olyan barátok/rokonok akikre rá tudnánk őt bízni. Nagyon kérlek segítsegek!

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!