Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » BARF etetésnél a hús típúsának...

BARF etetésnél a hús típúsának van jelentősége?

Figyelt kérdés
2020. aug. 17. 21:11
 1/3 anonim ***** válasza:
33%
Pl a kacsa nagyon zsiros. En egyszer se ajanlom azzal etetni.
2020. aug. 17. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
90%

Van jelentősége, más arányban vannak jelen a tápanyagok, illetve van amelyik zsírosabb, van amelyik soványabb hús. A szárnyasok elvileg inkább szálkásítanak, míg a vörös húsok, pl. szavas, marha jók, ha erősíteni akarod a kondiját. Erre a zsírosabb kacsa is szuper.

A csirkét én személy szerint annyira nem szeretem adni, leginkább csontosnak használjuk. Sok benne az omega 6 zsírsav, ami a gyulladásos folyamatok kialakulására hajlamosít. Na meg ha boltit veszel mondhatni nem a legegészségesebb, a pulykával egyetemben. Nincs velük baj, de ne csak ezt add.

Ajánlott vörös és fehér húst is adni (a nyúl jó választás) és időnként halat. Ha 3-4 féle állat húsát adod időnként váltogatva az teljesen szuper, és általában elég szokott lenni.

2020. aug. 17. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

2-es nagyon jól leírta és mégis ő van lepontozva az a válaszoló meg, aki csak annyit ír, hogy kacsát ne adj 100%-os...

Kérdező!

Alapvetően az a fontos, hogy vörös és fehér hús is legyen az étrendben, illetve kutyának nem mindig a legszebb színhús kell, nagyon sokat tud hasznosítani a mócsingos, inas, mirigyes húsokból is, szóval nyugodtan adhatsz olyat is, ami elsőre igen gusztustalannak tűnik.

Még fontos, hogy a szív, a tüdő, a zúza nem számít a barf szempontjából belsőségnek, szóval ha ilyeneket adsz azt is a színhús adaghoz számold, viszont max. 10%-ban add hozzá, mert a szív és a zúza erős izomhús, a tüdőnek pedig nem sok tápértéke van, igazából inkább csak fogyasztásra használják, hogy ne legyen farkaséhes a kutya.

A kacsa, liba valóban zsírosabb, főleg a comb, de ezt is nyugodtan adhatod, viszont arra figyelj, hogy a zsírosabb húsok meghajthatják a kutyát, lehet több csontos kell hozzá, illetve ha nem szeretnéd hizlalni, akkor csak kevesebb kell belőle (nálunk pl. 400gr a napi színhús adag, de ha súlyt szeretnék tartani, akkor kacsa, liba combból csak 250 grammot kap).

Emellett persze figyelni kell, hogy melyik emészthető könnyebben, nehezebben, nyilván az elején az előbbivel kell kezdeni és szép fokozatosan bevezetni az erősebb húsokat.


Egyébként általánosan tapasztalom, hogy itt a legtöbb válaszolónak fogalma sincs a helyes barf etetésről, szóval inkább a barfos facebook csoportokban kérdezz (B.A.R.F. elvek az alapoktól, Barfshop-Fórum), ott biztosabban kapsz hozzáértő segítséget, mindkét közösség nagyon rendes, segítőkész és ők tényleg tisztában vannak a barf etetéssel, tőlük nem fogsz rossz tanácsot kapni, én tényleg jó szívvel ajánlom őket.

2020. aug. 17. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!